3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az otthon melege program hűtő- és fagyasztógép-csere legutóbbi lezárt pályázatának 500 millió forint eredeti keretét 1 milliárd forinttal, 1,5 milliárd forintra emelte - jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Elmondta, a keretemelés révén valamennyi sikeres pályázó támogató okiratot fog kapni. Felidézte, hogy az otthon melege program hűtő- és fagyasztógép-csere legutóbbi pályázatára mintegy 46 ezren jelentkeztek a régiókból több mint 1,5 milliárd forint támogatási igényre. A pályázók 75 százaléka a kedvezményezett - nagycsaládos és nyugdíjas - célcsoporthoz tartozott. Az államtitkár hangsúlyozta, a hűtőgépcsere digitális pályázati rendje úgy módosult, hogy az internettel nem rendelkező idősek is tudtak pályázni erre megbízottak részvételével.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnöke kiemelte, hogy a hűtőgépcsere pályázat iránt nagy volt az érdeklődés, és megköszönte a keretemelést, amely révén a várakozó listára került családok is támogatást kaphatnak. Hozzátette, hogy a hűtőgépcseréhez kapcsolódóan több mint 60 munkaórát töltöttek el az egyesület munkatársai, akik egyebek közt segítettek a pályázatokat beadni. Az elnök szerint a hűtőgépcsere pályázat jó példa a NOE és az NFM együttműködésére.

Nők, akikre a pénzéhes emberek vágynak

Kérdésre válaszolva Szabó Zsolt elmondta, hogy az otthon melege programban a hűtőgépcsere pályázatra felfüggesztett kiírásként kell tekintetni, a pályázatot újra meg fogják nyitni azért, hogy többen kapjanak lehetőséget a támogatásra. Felidézte, hogy 2014 őszén már volt hasonló lehetőség, akkor 25 ezer támogató okiratot adtak ki, most pedig mintegy 46 ezer pályázati okiratot.

Szabó Zsolt elmondta azt is, hogy a programban a családi házak energiahatékonysági korszerűsítésére a pályázatot 2016. augusztus 15-én, hétfőn 8 órától lehet beadni, a pályázat 5 milliárd forint kerettel indul, de igyekeznek pénzügyileg követni az igényeket.

Kiemelte: a családi házak energiahatékonysági korszerűsítési pályázatnál arra törekednek, hogy a nyílászárócsere, szigetelés, megújuló energia, fűtéskorszerűsítés területekre minél egyszerűbben lehessen pályázni. Az alprogramban 40-45-50-55 százalékos támogatásra nyílik lehetőség 1996 előtt épült házaknál maximum 135 négyzetméter lakóterület esetén. Az államtitkár megemlítette: a pályázatban lehetőség lesz arra is, hogy kiskorú felnőtt képviselője adjon be jelentkezést.

Az NFM államtitkára szólt arról, hogy a kormány komplex programot működtet a családi házakkal kapcsolatban, ebbe bele tartozik a csok, az építési kedvezmények köre, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban szereplő visszatérítendő nulla százalék kamatozású pénzeszköz, illetve az otthon melege program családi házas konstrukciója.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!