TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Több mint egymillióan használtak fel üdülési csekket szabadidős szolgáltatások igénybevételére az év első nyolc hónapjában - közölte az utalványt kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) szerdán.

Az MNÜA tájékoztatása szerint 2008 első nyolc hónapjában több mint háromszázezerrel többen vették igénybe az üdülési csekket az előző év hasonló időszakához képest.

Az utalvánnyal igénybe vett szolgáltatások értéke hatmilliárd forintos emelkedéssel huszonötmilliárd forintra növekedett ugyanebben az időszakban. Az MNÜA felmérése szerint az előző évekhez képest nőtt a hazai szolgáltatások népszerűsége, és az üdülési csekkeket egyre többen életminőségük javításához használják.

Az alapítvány adatai alapján az üdülési csekket a legnagyobb, 18 milliárd forintos értékben szállás- és vendéglátóhely szolgáltatásra használták fel.

Ezt követi a sport és fürdő szolgáltatások igénybevétele 2,5 milliárd forint értékben, a közösségi közlekedésé 1,7 milliárd forint értékben, míg az utazási irodák belföldi szolgáltatásaiért 1,4 milliárd forint értékben fizettek üdülési csekkel.

A kulturális szolgáltatásokat nyolcszázmillió forint, az egészségmegőrzési szolgáltatásokat hatszázmillió forint értékben vették igénybe az utalványokkal - olvasható a közleményben.

A szabadságukat töltők több mint tízezer elfogadóhelyen fizethetnek üdülési csekkel. Az alapítvány közleménye rámutat: a  csekkek rendszere egyaránt kedvez a munkáltatóknak, a munkavállalóknak, a szolgáltatóknak és az államháztartásnak.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.