<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Több mint egymillióan használtak fel üdülési csekket szabadidős szolgáltatások igénybevételére az év első nyolc hónapjában - közölte az utalványt kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) szerdán.

Az MNÜA tájékoztatása szerint 2008 első nyolc hónapjában több mint háromszázezerrel többen vették igénybe az üdülési csekket az előző év hasonló időszakához képest.

Az utalvánnyal igénybe vett szolgáltatások értéke hatmilliárd forintos emelkedéssel huszonötmilliárd forintra növekedett ugyanebben az időszakban. Az MNÜA felmérése szerint az előző évekhez képest nőtt a hazai szolgáltatások népszerűsége, és az üdülési csekkeket egyre többen életminőségük javításához használják.

Az alapítvány adatai alapján az üdülési csekket a legnagyobb, 18 milliárd forintos értékben szállás- és vendéglátóhely szolgáltatásra használták fel.

Ezt követi a sport és fürdő szolgáltatások igénybevétele 2,5 milliárd forint értékben, a közösségi közlekedésé 1,7 milliárd forint értékben, míg az utazási irodák belföldi szolgáltatásaiért 1,4 milliárd forint értékben fizettek üdülési csekkel.

A kulturális szolgáltatásokat nyolcszázmillió forint, az egészségmegőrzési szolgáltatásokat hatszázmillió forint értékben vették igénybe az utalványokkal - olvasható a közleményben.

A szabadságukat töltők több mint tízezer elfogadóhelyen fizethetnek üdülési csekkel. Az alapítvány közleménye rámutat: a  csekkek rendszere egyaránt kedvez a munkáltatóknak, a munkavállalóknak, a szolgáltatóknak és az államháztartásnak.

MTI/Menedzsment Fórum