2007. április 11. 12:11

Tizenharmadik alkalommal nyitotta meg kapuit szerdán a Miskolci Egyetemi Állásbörze. Az egynapos rendezvényen idén több mint nyolcvan kiállító vesz részt, ebből hetvenegy cég konkrét ajánlatokkal érkezett.

Az állásbörze alkalmat nyújt a cégek bemutatkozására, állásajánlataik megismertetésére, és lehetőséget teremt arra, hogy az egyetemi hallgatók, fiatal szakemberek közvetlenül ismerjék meg a munkaerőpiac kínálatait. "A rendezvényen való részvétel a friss diplomásoknak, az alsóbb éveseknek és a tapasztalt szakembereknek egyaránt ajánlott" - mondta Hugli Emese, a rendezvény egyik főszervezője.

A Miskolci Egyetemi Állásbörzén idén több mint nyolcvan kiállító vesz részt, közülük hetvenegy társaság konkrét ajánlatokkal érkezett, hét szervezet - köztük a CCUSA és az IAESTE - külföldi ösztöndíjakat és munkalehetőséget kínál. A börzén multinacionális vállalatok, személyzeti tanácsadó irodák, kisebb cégek egyaránt képviseltetik magukat - ismertette a részleteket.

A kiállítók nemcsak a friss diplomásokat várják a rendezvényre. A tapasztalt szakemberek is munkára találhatnak a börzén, az alsóbb évesek pedig gyakorlati helyre lelhetnek. A cégek főleg műszaki, minőségfejlesztési, logisztikai, termelési, pénzügyi, számviteli, illetve kontrolling területre keresnek munkaerőt. Kiemelkedő azoknak a cégeknek a száma is, amelyek értékesítési, illetve kereskedelmi területen kínálnak különféle pozíciókat. Mint mondta, a legtöbb ajánlat

mérnököknek, közgazdászoknak és informatikusoknak szól, ugyanakkor más képesítéssel is érdemes kilátogatni az eseményre.

Az idei börzén részt vevő cégek a felhasználói szintű számítástechnikai ismereteket, illetve a szakmai tárgyak alapos ismeretét tartják fontosnak. Több cég elvárásai között szerepel a mobilitás, illetve a szakmai tapasztalat (2-3 év).

A legszükségesebb képességek, készségek között még mindig a csapatmunka, az önállóság, valamint a kiváló kommunikációs készség, a kreativitás és rugalmasság szerepelnek. A nyelvtudás minden cégnél elengedhetetlen, ezek közül is az angol nyelv a leginkább preferált, de a német és az olasz, illetve a francia nyelvtudás is előnyt jelent - fűzte hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.