Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Hévíz és Zalakaros turisztikai egyesülete összesen 107 millió forintos támogatást nyert el a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) döntése alapján - közölte Baracskai József, a tanács tagja csütörtökön Hévízen sajtótájékoztatón.

A balatoni turisztikai szervezetek támogatására meghirdetett pályázat keretében 2008 őszén Keszthely térsége már közel 60 millió forintot nyert. A mostani döntéssel az eddig tartaléklistán lévő Zalakaros Turisztikai Egyesület 59,9 millió, a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület pedig csaknem 47,2 millió forint támogatásban részesül.

Mohácsi József (MSZP) országgyűlési képviselő elmondta: Hévízen közel 55,5 millió forintos költségvetéssel a helyi turisztikai szervezet kutatásokra, programszervezésekre, termékfejlesztésre, valamint információs táblák és érintőképernyős tájékoztató eszközök kihelyezésére vállalkozott, ehhez nyerte el a 47,2 millió forintos támogatást. Zalakaros a közel 70,5 millió forintos költségvetésű fejlesztési programjához nyert támogatást, amelyből a 2008-ban alakult szervezet információszolgáltatásait és marketing tevékenységét erősítik tovább.

Vértes Árpád, Hévíz független polgármestere a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a korábbi kétforintos támogatás után idén már csak egy forintot ad az állam az idegenforgalmi adóból származó bevétel minden egyes forintjához, ami Hévíz esetében 250 millió forintos bevételkiesést jelent. Szirtes Lajos, Zalakaros polgármestere az MTI kérdésére kifejtette: a település számára 130 millió forinttal kevesebb költségvetési bevétellel kénytelenek számolni emiatt.

Mohácsi József erre reagálva azt mondta: a turisztikai desztinációs szervezeteknek jutó pénz kissé kompenzálja az elmaradt egyforintos támogatást.

Hozzátette azt is, hogy a Pénzügyminisztériumtól származó információja szerint létrehoznak egy egymilliárd forintos alapot, amelyből részben szintén pótolható a bevételkiesés. A szocialista képviselő úgy látja, hogy ez a plusz forrás minden egyes forintra további 20 fillér támogatást jelenthet, amely Hévíz számára várhatóan 50-60 millió forintos kiegészítést hozhat az elmaradt támogatás részbeni ellentételezésére.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.