TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Bár még mindig Európában keletkezik a turizmusból származó bevétel több mint fele, a kontinensnek új versenytársakkal, új igényekkel kell szembenéznie - mondta Francesco Ianniello, az Európai Bizottság turisztikai egységének vezetője az Európai Turizmus Fórum előtt újságíróknak Bordeaux-ban.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének adataira hivatkozva Francesco Ianniello elmondta: jelenleg a világon a turizmusból származó bevétel több mint 50 százaléka Európában keletkezik, de az egy turistaérkezésre jutó bevétel mindössze 477 eurót tesz ki.

Becslések szerint 2020-ra Európa túlsúlya csökkenhet: 1995-ben 336 millióan érkeztek Európába turistaként, 2010-re 527 millió, 2020-ra pedig 717 millió turistát jósol a világszervezet - ismertette Francesco Ianniello, de hozzátette: eközben folyamatosan nő az érdeklődés Kelet-Ázsia és a csendes-óceáni szigetvilág iránt. 1995-ben csupán 81 millióan érkeztek oda, de 2010-re 195 millióan, 2020-ra pedig 397 millióan választhatják ezeket a térségeket a mostani előrejelzések szerint.

A Turisztikai Világszervezet adatai szerint az európai turizmus növekedése 1995 és 2020 között 3,1 százalékra csökken, részesedése a világ turisztikai piacán az 1995-ben mért 59,8 százalékról 2020-ra 45,9 százalékra eshet.

Francesco Ianniello elmondta: céljuk e folyamat megfordítása, de a fenntartható fejlődést tartva szem előtt. Igyekeznek felhívni a tagállamok figyelmét ezekre a problémákra, és ennek érdekében számos programot indítanak.

Francesco Ianniello hozzátette, hogy az európai nyaralások mintegy felét európaiak bonyolítják le, de mind rövidebb időre utaznak el.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.