2016. május 23. 10:01

A vállalat a várnál gyengébb számokat tett közzé hétfőn, ám ennél sokkal érdekesebb, hogy átlagosan 7 százalékos árcsökkentést jelentettek be.

A Ryanair hétfő reggeli közölt negyedéves számait. A légitársaság 1,24 milliárd euró profitot ért el, amely némileg elmaradt az 1,25 milliárdos elemzői konszenzustól. Ráadásul az éves előrejelzés is gyengébb lett a bázisévhez viszonyítva.

A társaság ennek hatására váratlan bejelentést tett, a vállalat az árak csökkentése mellett döntött. Felhívták ugyanis ara a figyelmet, hogy a piaci verseny nagyon kiélezett, a terrortámadások miatt megrendült a bizalom a légitársaságokkal szemben, így az utasokat elsősorban további jegyár csökkentésekkel lehet elcsábítani. A piaci pozíció megőrzése érdekében a fapados társaságok egymásra licitálva próbálják lejjebb szorítani az áraikat, ez viszont azt jelenti, hogy az utasonként elérhető bevétel is zsugorodik. Amíg a nettó eredménysoron ezt a hatást ellensúlyozni tudják a költségek lefaragásával, addig érdemi hatása nem lesz.

A Ryanair átlagosan 7 százalékkal csökkenti a repülőjegyek árait, a legdinamikusabban az év végén figyelhető majd meg ez. A vállalat ugyanis az év második felében akár 10-12 százalékkal is lejjebb nyomhatja a jegyárakat, amely november-decemberben csúcsosodhat ki.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.