2016. május 23. 10:01

A vállalat a várnál gyengébb számokat tett közzé hétfőn, ám ennél sokkal érdekesebb, hogy átlagosan 7 százalékos árcsökkentést jelentettek be.

A Ryanair hétfő reggeli közölt negyedéves számait. A légitársaság 1,24 milliárd euró profitot ért el, amely némileg elmaradt az 1,25 milliárdos elemzői konszenzustól. Ráadásul az éves előrejelzés is gyengébb lett a bázisévhez viszonyítva.

A társaság ennek hatására váratlan bejelentést tett, a vállalat az árak csökkentése mellett döntött. Felhívták ugyanis ara a figyelmet, hogy a piaci verseny nagyon kiélezett, a terrortámadások miatt megrendült a bizalom a légitársaságokkal szemben, így az utasokat elsősorban további jegyár csökkentésekkel lehet elcsábítani. A piaci pozíció megőrzése érdekében a fapados társaságok egymásra licitálva próbálják lejjebb szorítani az áraikat, ez viszont azt jelenti, hogy az utasonként elérhető bevétel is zsugorodik. Amíg a nettó eredménysoron ezt a hatást ellensúlyozni tudják a költségek lefaragásával, addig érdemi hatása nem lesz.

A Ryanair átlagosan 7 százalékkal csökkenti a repülőjegyek árait, a legdinamikusabban az év végén figyelhető majd meg ez. A vállalat ugyanis az év második felében akár 10-12 százalékkal is lejjebb nyomhatja a jegyárakat, amely november-decemberben csúcsosodhat ki.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.