<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Éves összevetésben 8 százalékkal esett vissza a nemzetközi turizmus az idei első negyedévben - derül ki az Idegenforgalmi Világszervezet (UNWTO) csütörtökön nyilvánosságra hozott adataiból.

Az ENSZ szakosított szervezetének júniusi turisztikai barométere szerint január-márciusban világszerte 269 millió turista utazott külföldre, 22 millióval kevesebb mint 2008 azonos időszakában. A visszaesést az átfogó pénzügyi válságnak és az új típusú influenza egyre erősödő terjedésének tulajdonítja a szervezet, amely mindazonáltal azt jósolja, hogy a második félévben lassul a hanyatlás üteme, és éves szinten 4-6 százalékkal esik vissza a nemzetközi turizmus az idén.

Afrika kivételével minden kontinens megszenvedte a válságot, legerősebben Európa, ahova 10 százalékkal kevesebb turista látogatott el az idei első negyedévben. Észak- és Dél-Amerikába 5, Ázsiába és a csendes-óceáni régióba pedig 6 százalékkal utaztak kevesebben. Súlyos, 18 százalékos csökkenést regisztráltak a Közel-Keleten. Kenyának és a földközi-tengeri partvidékének köszönhetően Afrika viszont 3 százalékos gyarapodást könyvelhetett el.

MTI