1p

Éves összevetésben 8 százalékkal esett vissza a nemzetközi turizmus az idei első negyedévben - derül ki az Idegenforgalmi Világszervezet (UNWTO) csütörtökön nyilvánosságra hozott adataiból.

Az ENSZ szakosított szervezetének júniusi turisztikai barométere szerint január-márciusban világszerte 269 millió turista utazott külföldre, 22 millióval kevesebb mint 2008 azonos időszakában. A visszaesést az átfogó pénzügyi válságnak és az új típusú influenza egyre erősödő terjedésének tulajdonítja a szervezet, amely mindazonáltal azt jósolja, hogy a második félévben lassul a hanyatlás üteme, és éves szinten 4-6 százalékkal esik vissza a nemzetközi turizmus az idén.

Afrika kivételével minden kontinens megszenvedte a válságot, legerősebben Európa, ahova 10 százalékkal kevesebb turista látogatott el az idei első negyedévben. Észak- és Dél-Amerikába 5, Ázsiába és a csendes-óceáni régióba pedig 6 százalékkal utaztak kevesebben. Súlyos, 18 százalékos csökkenést regisztráltak a Közel-Keleten. Kenyának és a földközi-tengeri partvidékének köszönhetően Afrika viszont 3 százalékos gyarapodást könyvelhetett el.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!