2006. május 12. 07:51

Nem kell számítógép és internet ahhoz, hogy az álláskeresők elérjék az Állami Foglalkoztatási Szolgálat egész országra vonatkozó állás- és képzési ajánlatait, ez mobiltelefonról is lehetséges.

A szolgálat ismertetője szerint az álláskeresőnek a WAP segítségével elsőként ki kell választania a számára elfogadható megyét, körzetet, majd ezt követően adhatja meg iskolai végzettségét és fizetési igényét a felkínált lehetőségek között választva. Minden válasz után zárójelben megjelenik, hogy az adott igényre mennyi álláshely található a regisztrációban.

Ezt követően a megadott feltételek szerinti állások listája érhető el. Az egyes munkaköröknél lehívható a munkakör megnevezése, a várható kereset, a szükséges iskolai végzettség, szakképesítés, a munkavégzés helye, a munkáltató neve, telefonszáma, illetve ha van, akkor az adott munkakörre szóló megjegyzés.

A képzési lehetőségek is elérhetők

A képzési lehetőségek listája hasonló módon hívható le, végül a képzésre történő jelentkezést is felkínálja a WAP-on is elérhető szolgáltatás. E szolgáltatások korábban csak a kirendeltségeken, kihelyezett információs helyeken személyesen, vagy az internet keresztül lehetett elérni.

A WAP-os szolgáltatásról pontos és részletes tájékoztató található az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján, az álláskeresőknek címszó alatt, az állásajánlatok menüpontban, a WAP portál almenüben.

MTI/Menedzsment Fórum

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!