2018. június 21. 11:16
MTI

A jövedelmezőség további javítása érdekében, valamint a cascopiacon tapasztalható kiélezett verseny miatt döntött úgy a CIG Pannónia, hogy a 750 millió forintot képviselő, lakossági casco-ügyfélállomány szerződéseit ütemezett felmondással megszünteti, a döntés 14 ezer ügyfelet érint - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az ütemezett felmondás lényege, hogy a cascoszerződések évfordulóig érvényben maradnak, a felmondások ezt követően lépnek érvénybe. A szerződések felmondása idén augusztusban indul, az ügyfelek tájékoztatását a CIG Pannónia hamarosan megkezdi. Ugyanakkor megjegyezték, hogy azoknak, akik évforduló előtt szeretnének biztosítót váltani, erre közös megegyezéssel is lehetőségük van.Felidézték, hogy a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. 2016. év végén vásárolta fel a bajor VKB magyarországi vagyonbiztosítóját, így a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) és a cascoportfolió is átkerült az új tulajdonoshoz. Mivel a CIG Pannónia már évekkel ezelőtt kivonult a kgfb-piacról, ezért a társaság 2017. tavaszán az újonnan megszerzett kgfb-állományt tovább értékesítette. A cascoállományt azonban megtartották, hogy egy éven át "teszteljék", érdemes-e a CIG Pannóniának visszatérnie erre a piacra. A 2017-es év számai azt mutatták, hogy a lakossági cascotermék jövedelmezősége és növekedési potenciálja - főként a piacra jellemző kiélezett verseny miatt - elmarad a biztosító más termékeinek eredményességétől, a társaság ezért döntött a cascoállomány leépítéséről - olvasható a biztosító közleményében.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.