Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A napelemes világítások, kerti dekorációk az év 365 napján 0-24-ig a folyamatos kapcsolgatást mellőzve fognak működni. Ezen eszközökben egy újratölthető akkumulátoros elem van beépítve. A szolárpanelek összegyűjtik a napsütést, amelyet a szolárcellák továbbítanak az akkumulátorba, ami a napsütésnek köszönhetően feltöltődik, tehát később felhasználható energiává alakul át.

A legtöbb esetben az akkumulátor a szolárpanel mögött helyezkedik el. A szolárpaneleket néha még egy műanyag burában is elrejtik, ennek köszönhetően a lámpa megjelenésén semmit nem ront a panel. Viszont a napfény képes átszűrődni a burán és eljut a szolárcellákig, amik továbbítják az energiát az elemig.

Első használat

A napelemes világítások maximális élettartamának eléréséhez javasolt az első használatot megelőzően 48 órán át tölteni az akkumulátort. A lámpák akkumulátorai a hosszú ideig való állás következtében lemerülhettek. Éppen ezért előfordulhat, hogy a lámpa első használatakor nem fog tudni az egyébként normális fényerősségen üzemelni.

A konkrét élettartam

Sajnos minden akkumulátor elhasználódik egyszer. Egy nagyon átlagos számot mondva ez egy akkumulátor élettartama tekintetében jellemzően 2-3 év. Persze azt, hogy meddig fog lámpánknak köszönhetően fényárban úszni a kert, nagyban befolyásolják a fogyasztói szokások is.

Az évek múlásával az akkumulátor élettartama csökken, már nem lesz képes maximálisan feltöltődni. Ezt abból vehetjük észre, hogy a lámpánknak már nem lesz olyan intenzív a fénye, mint korábban. A jó hír, hogy a legtöbb világítótestben az elemek nagyon egyszerűen kicserélhetőek.

Újraélesztés

A napelemes világításban elhelyezett elemeket legtöbbször egy csavarral rögzített fedőlap védi. A csavarok és a fedőlap eltávolítása után már hozzá is férünk az elemekhez. A cseréhez az eredeti elem méretéhez, és tulajdonságaihoz megfelelőt kell keresnünk.

Érdemes online is szétnézni. A webshopokban a széles termékkínálatnak köszönhetően nagyobb valószínűséggel fogsz megfelelő elemet találni, mint a legközelebbi boltban, bár a legtöbb lámpa egészen általános elem típusokkal is működik. A jól megválasztott elemek biztosan újra üzemeltetni fogják a kedvenc napelemes világításodat.

Ezek a különleges lámpák sokfajta dizájnban elérhetőek. A földbe szúrható világítások segítségével megjelölheted a kertedbe vezető utat, ahol egy dekorációs világítás hívja fel magára vendégeid és szomszédaid figyelmét egyaránt. A teraszodat pedig hangulatosabbá teheted egy dekorációs füzér használatával.

A napelemes lámpák működését megismerve láthatod, hogy a lámpád szinte örökéletű megoldás lehet, csak az akkumulátora szorulhat cserére, hogy újra a régi fényében pompázhasson, a Te legnagyobb örömödre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.