<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A sussexi hercegi pár nyilvánosságra került pénzügyei arra utalnak, mintha adóparadicsomban mosnák tisztára a pénzüket. 

Nemrég derült ki, hogy Meghan és Harry alapítványa gyakorlagilag csak veszteséget termelt, mert annyira nincs rájuk igény Amerikában. Ám lehet, hogy ez csak az ügyesen kozmetikázott könyvelés, ugyanis most kiderült, hogy a sussexi hercegi párnak egész céghálózata van, és mindegyiket az adóparadicsomként emlegetett amerikai államban, Delaware-ben alapították, miközben Kaliforniában élnek - írja a Ripost.

Azt nem lehet mondani, hogy ne lennének kreatívak. Fotó: DepositphotosAzt nem lehet mondani, hogy ne lennének kreatívak. Fotó: Depositphotos

A céges adatok alapján összesen 11 cég köthető Harryékhez, melyeket egytől-egyig a menedzsereik és az ügyvédeik alapították az offshore-paradicsomban a hercegi pár megbízásából. A cégek többsége nem is csinál semmit, de az aktív tevékenységgel rendelkezők teljesítménye is elfér egy papírfecnin.

A Peca Publishing LLC például Meghan plágiumgyanús gyerekkönyvének jogait birtokolja. Az Orinoco Publishing LLC pedig Harry 2022-re ígért botránykönyvének lesz a terjesztője. A Cobblestone Lane LLC az alapítványuk, az Archewell logójának jogbirtokosa, az Archewell Audio LLC, illetve az Archewell Productions LLC pedig a Sporify-jal, valamint a Netflix-szel kötött gigaszerződéseiket kezeli. De van ingatlanos cégük, és pénzügyi befektetési vállalatuk is. Nulla tevékenységgel.

A cégek mennyisége, az elvégzett munka, és a bejegyzésük helye alapján az amerikai és a brit sajtóban egyértelműen pénzmosásnak nevezik Meghanék ügyeskedését. 

De azt meg kell jegyezni, hogy nem követnek el bűncselekményt.

Delaware-ben ugyanis nem kell semmilyen adót fizetniük az ott alapított cégeknek, sem maguk, sem a termékeik, sem telephelyeik után, szóval tényleg igazi offshore-paradicsom. Ha pedig az egyik cégük túl nagy bevételt csinál, akkor a többi között szétosztják költségként.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.