4p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Idén nincsenek könnyű helyzetben sem azok, akik a nyaralásukat próbálják megszervezni, sem pedig azok a turisztikai szolgáltatók és vendéglátók, akik szeretnének valami értelmezhető bevételt összehozni. A bizonytalanság miatt sokan még mindig nem tudják, hova menjenek - akinek még nincs szállása, ne essen kétségbe. Itt a Klasszis podcast legújabb adása.

Hol fogunk nyaralni idén, külföldön vagy belföldön? Mennyire lesz drága a nyári pihenés? Egyáltalán lesz, aki kihozza a kávénkat, megsüsse a lángosunkat? A Klasszis Podcast legfrissebb műsorában Vágó Ágnessel, a Turizmusonline.hu főszerkesztőjével jártuk körül a nyár legégetőbb turisztikai és gasztronómiai kérdéseit.

A beszélgetésből kiderült: bár rengetegen akarják tudni, mikor lenne (lett volna?) érdemes eurót váltani, valójában sokkal nagyobb arányban választják idén a belföldi nyaralást a magyarok, mint a korábbi években - beleértve a Covid előtti időket is. Egyelőre még mindig rengetegen kivárnak a foglalással: a szakember szerint mostanra a "last minute" lett a normális, annyi bizonytalanság övezi a nyaralás megtervezését - nincs tehát elkésve, akinek még nincs lefoglalt szállása.

Vágó Ágnes, a Turizmus Online főszerkesztője és Gáspár András lapigazgató a Klasszis Podcast felvételén. Fotó: Izsó Márton
Vágó Ágnes, a Turizmus Online főszerkesztője és Gáspár András lapigazgató a Klasszis Podcast felvételén. Fotó: Izsó Márton

A koronavírus-járvány idején rengeteg magyarországi szálláshelyet felújítottak, és számos új szálloda is épült, így pazar körülmények között pihenhetnek azok, akik belföldi úticélt választanak. Az viszont már más kérdés, hogy mennyire lesz zökkenőmentes az ellátásunk: soha nem látott mértékű szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátós szakma is, időnként már az is kérdéses, hogy egyáltalán ki tudják-e szolgálni a vendégeket - már jelentkezők sincsenek az álláshirdetésekre, 500 ezer forintos havi fizetésért sem találni felszolgálót budapesti fine dining éttermekbe. Nem csak magas fizetés kell a helyzet megoldásához: elengedhetetlen a szemléletváltás és az oktatás teljes reformja is.

Az idei nyaralásra mindenképp árnyékot vet az elszabaduló infláció - belföldön és külföldön is. A szakértő úgy látja: vannak, akik már a minőséget is lejjebb viszik, hogy valamennyire tartani tudják az árakat. A vendégektől megértést kérnek - de vajon ki fogadná el csuklás nélkül, ha 30-40 százalékkal több pénzért gyengébb minőséget kap?

Az összes nehezítő körülménnyel együtt Vágó Ágnes úgy látja: az emberek ki akarnak szabadulni végre otthonról, élményekre vágynak, utazni akarnak és fognak is - csak most nehezebb meghozni a döntést arról, mikor és hova menjenek.

Melyek most a legvonzóbb külföldi nyaralási célpontok? Autóval vagy repülővel éri meg vajon jobban utazni? Utazási irodával vagy inkább magunknak szervezzük pihenésünket? Mi köze az orosz-ukrán háborúnak a magyar turizmushoz? Teljes képtelenség meghosszabbítani a szezont a Balatonon? Hol tölti a nyarat az, aki egész évben a turizmussal foglalkozik? Mindez kiderül a Klasszis podcast legfrissebb műsorából - hallgassa meg és iratkozzon fel a csatornánkra!

Hogyan hallgassunk podcastet?

A podcastet a fenti lejátszóval az mfor.hu és a privatbankar.hu oldalán is meghallgathatja.

Az optimális podcast-élményhez a podkaszt.hu korábbi leírását idézzük.

A podkaszt lételeme hogy nem kell helyhez kötve hallgatni. Ezért legjobb élményt a eszközökön nyújtják, legyen az akár telefon, akár tablet. Ebből kifolyólag az ezen eszközökre írt programok is nyújtják a legtöbb szolgáltatást. Például:

- Saját kereshető adatbázis
- Lassított / gyorsított lejátszási sebesség
- Könyvjelzők, fejezetek
- Adásnaplók megjelenítése

 

Ezeket szinte az összes nagyobb lejátszó tudja, de attól függően hogy milyen eszközön szeretnéd hallgatni,  itt találhatsz párat induláshoz >>

Ezekben a lejátszókban megtalál minket Klasszis podcast néven! Május 10-étől kéthetente új adásainkkal is találkozhat ezeken a linkeken. Addig is:

A műsor oldala az Anchor FM-en >>

Kövessen és hallgasson minket Spotify-on! >>

Podcastünk az Apple Podcasts-en >>

A podcast RSS feedje itt található >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!