<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

A privátbankárok minden esetben bankjuk legjobb szolgáltatásait és termékeit biztosítják ügyfeleik számára, annak érdekében, hogy a vagyoni helyzetükhöz és egyedi igényeikhez legjobban illeszkedő megoldásokat élvezhessék – mondja Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Az egyre inkább elfogadottá váló családi vagyontervezés során nemcsak az öröklésre és az előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló generációváltásra koncentrálnak, hanem a család valamennyi tagjának bevonására is törekszenek.

Mik azok a termékek és/vagy szolgáltatások, amelyek kifejezetten a Private Banking ügyfeleknek szólnak?

Ilyen például a maga nemében piacvezető MKB MasterCard World Elite kártya, amely akár metálkivitelben is elérhető, vagy az MKB treasury-szolgáltatása, amely a hazai piacon szintén meghatározó. De meg kell emíteni az egyre hangsúlyosabbá váló ESG (Environment Social Governance) befektetéseket, amelyek kiemelten környezettudatos, társadalmilag hasznos, etikus lehetőségek. 

A 100 millió forintos belépési limittől elérhető szolgáltatás- és termékcsomag ajánlatunk egyedi, a személyes körülményeiket alapul vevő lehetőségeket biztosít ügyfeleink számára.

Mennyire igénylik az ügyfeleik, hogy a privátbankárok személyesen foglalkozzanak velük?

A privátbankár legyen igényes a munkájában, értsen jobban a szakmájához, mint bárki más, legyen kiemelkedő termék- és piacismerete, valamint a lehető legmagasabb színvonalon szolgálja ki az ügyfeleit. Akik természetes igénye, hogy amikor a pénzüket – ráadásul sokan nem is keveset – rábízzák valakire, meg akarják ismerni a privátbankár személyiségét is. Felméréseink időről-időre azt tükrözik, hogy az MKB Private Banking hagyományai és szakmai értékrendje mellett ügyfeleink a nálunk alapvetőnek számító szoros, személyes, bizalmi kapcsolatot értékelik nagyra. 

Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója szerint az a céljuk, hogy az ügyfeleik az igényeiknek leginkább megfelelő szolgáltatásokat kapják. Fotó: MKBPleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója szerint az a céljuk, hogy az ügyfeleik az igényeiknek leginkább megfelelő szolgáltatásokat kapják. Fotó: MKB

Mi sem mutatja jobban azt, hogy a bizalom és a vagyon mennyire szorosan összekapcsolódó fogalmak, mint hogy már Magyarországon is működik a bizalmi vagyonkezelés. Mennyire más ez a „műfaj”, mint a private banking, vannak-e és ha igen, milyen kapcsolódási pontok?

Tisztázni kell, hogy a privátbankok sokkal szűkebb tevékenységgel foglalkoznak, mint a bizalmi vagyonkezelők. Mi csak likvid vagyonok, pénzpiaci eszközök, értékpapírok sorsát „igazgatjuk”, míg a bizalmi vagyonkezelők ezen kívül gyakorlatilag bármilyen más eszközt, például ingatlant, céges részesedést, műtárgyat is menedzselnek. A vagyonkezelési szolgáltatásoknál nemcsak a hozam elérése a cél, hanem olyan vagyon kialakítása, ami jogilag védett, adózás szempontjából optimális és esetleg már az öröklésről is rendelkezik. 

A privátbankok és a bizalmi vagyonkezelők két különböző, ugyanakkor mégis összefüggő szolgáltatás-csoporttal foglalkoznak. Nem versenytársként, hanem együttműködő partnerként tekintünk egymásra. Mindkettőnk célja az, hogy az ügyfeleink az igényeiknek leginkább megfelelő szolgáltatásokat kapják.

Gondolom, ez az együttműködés, a lehető legjobb szolgáltatások nyújtására való törekvés a generációváltásra készülő családok vagyontervezésénél is tetten érhető.

Kétségtelen tény, tapasztalat, hogy az utóbbi években egyre többet foglalkozunk a céges utódlással, a generációváltással.  Bevallom, hogy én nem szeretem ezt a kifejezést, hiszen azt a képzetet kelti, mintha a mostani cégvezetők ideje lejárt volna és át kellene adniuk a helyüket. Hála Istennek, a hetvenes éveikben járó cégvezetők között is szép számmal vannak erejük teljében lévők. Ez jól is van így. 

Az MKB Private Banking módszere és célja az, hogy a családok felnőtt generációit is bevonjuk a családi vagyontervezésbe. Hisszük, hogy hosszú távon az biztosítja a kiegyensúlyozott családi vagyongazdálkodást, ha a különböző generációk a privátbankárok és a bizalmi vagyonkezelők szakértő közreműködésével, közösen gondoskodnak a családi vagyon növeléséről.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.