1p

A forgalomban lévő készpénzállomány, a háztartásoknál lévő "forintokkal" egyetemben fokozatosan nőtt az elmúlt tíz évben. Aztán jött a múlt esztendő. Figyelemre méltó számok a Bukszától. 

Bár a készpénzhasználat nagyon drága dolog gazdasági szinten, közvetve a háztartások számára is költséges mulatság. 2013 óta fokozatosan nőtt a forgalomban lévő készpénz állománya. Csakúgy, mint a háztartásoknál lévő készpénz összege.

A csökkenés még jó hír is lehetne, ha ezeket az összegeket a lakosság például kamatot biztosító betétekbe irányította volna. Nem ez történt, ugyanis a betétállomány is csökkent. Ez pedig annak köszönhető, hogy sokan felélték a tartalékaikat az inflációs nyomás eredményeként megugró mindennapi kiadások miatt.

Ez látszik a Buksza - a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Mfor és Privátbankár mindennapi pénzügyekkel és kiskereskedelemmel foglalkozó szerkesztőségi blogja - által készített interaktív adatgrafikájából.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!