1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hiába drágul még az aktívakénál is jobban a nyugdíjasok megélhetése, a számok alapján a kormány nem biztos, hogy ad nyugdíjemelést az ősszel.

Ahogy az lapunk nyugdíjas árkosár felméréseiből is látszik, a nyugdíjasokat különösen súlyosan érinti az infláció, illetve az ársapkák kivezetése.

Ennek ellenére az azenpenzem.hu számításai szerint egyáltalán nem biztos, hogy novemberben kaphatnak kiegészítő nyugdíjemelést a nyugydíjasok.

"Egy hónapja a különböző prognózisok alapján 3 százalékos novemberi emelés tűnt reálisnak. Tartani lehet azonban attól, hogy ha a jegybank tovább csökkenti várakozását – mint tette az legutóbb –, és a kormányzat tavalyi példáját követi, akkor végül egyáltalán nem, vagy csak igen csekély mértékben lehet majd novemberben kiegészítő emelés. Az önkormányzati, illetve uniós képviselői választások ugyanis a korábbi tapasztalatok szerint annyira nem nyitják meg a kormányzati pénzcsapokat, mint az általános választások"

- fogalmaz a lap.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!