3p

Több mint ötezren izgulhatták végig a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny első fordulóját. A továbbjutók már készülnek a folytatásra, ahol izgalmas feladatok és értékes nyeremények is várják a résztvevőket.

Hajszál híján 1200 csapat jelentkezett a Privátbankár.hu által hetedszerre megrendezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági versenyre. Ezzel megdőlt a korábbi rekord: felkészítő tanáraikkal együtt több mint 5 ezren izgulhatták végig az október 19-én rendezett első, online fordulót.

A Privátbankár.hu a versenyt évente két alkalommal rendezi meg: tavasszal a gimnazisták, ősszel a technikumi és szakképzői iskolai tanulók mérhetik össze a tudásukat négyfős csapatokban. A három fordulós verseny első két körét online rendezik meg, ebből az elsőben az érvényes nevezést leadó csapatok egy 50 kérdésből álló kvízzel birkózhattak meg.

Kivel érdemes konzultálni vállalkozás alapítása előtt? A családi személyi jövedelemadó-kedvezményt kik vehetik igénybe? Hogyan lehetett online fizetni az Azahriah-koncertjegyért?

Ilyen és ehhez hasonló, gyakorlatias megközelítésű kérdésekre adtak választ a diákok, akik közül vármegyénként és a fővárosból is 10-10 csapat jutott tovább a második fordulóba. A továbbjutó csapatok listáját a diakforum.hu-n lehet megtalálni.

A második, szintén online fordulóban már nem csak kvízkérdések, hanem szóbeli forduló is vár a továbbjutott 200 csapatra: az összesen 5 versenynapon villámkérdések és kifejtős kérdés megválaszolásával és szakmai zsűri által történő elbírálásával alakul ki a december 7-i, Budapesten rendezett országos döntő 20 csapatból álló mezőnye.

A versenyre szakértők által összeállított és felügyelt, a középiskolás korosztálynak szóló oktatási anyagokkal lehet felkészülni, amely a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n érhető el. Valós élethelyzetek alapján, a diákok nyelvén íródott tudásbázist kap minden jelentkező, ami mindig fontos, de a mostani, nehezebb gazdasági helyzetben és borúsabb kilátások mellett mondhatni elengedhetetlen a boldoguláshoz.

A kezdeményezés elsődleges és legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbb fiatallal ismertessék meg azokat az alapvető pénzügyi ismereteket, amelyek elengedhetetlenek a későbbiek során. A szervezők abban is bíznak, hogy a diákok segítségével a családok életébe is "becsempészhetünk" olyan pénzügyi alapismereteket, amelyek egyébként jellemzően nem szerepelnek napirenden.

A verseny fővédnöke Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára; a zsűri elnöke és a szakmai testület vezetője Bod Péter Ákos, a Corvinus Egyetem professzora, korábbi jegybankelnök.

A verseny támogatói jóvoltából a csapatok számos értékes nyereményben részesülnek – és nem csak a győztes csapatok tagjai. Díjazzuk a felkészítő csapatok munkáját, valamint a legnagyobb fejlődést elérő diákokat is.

A verseny támogatói:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!