<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A füzetek látványosan drágulnak, de az egyéb iskolaszerek vásárlásakor is mélyebben kell majd a zsebbe nyúlni.

"A szeptemberi árakhoz képest majdnem a duplájára emelkedett a különböző papírtípusok ára" - mondta az Eduline-nak Orgován Katalin, a Pátria Nyomda Zrt. vezérigazgatója, a Nyomda- és Papíripari Szövetség elnöke. Emiatt körülbelül 30-50 százalékkal kell majd többet fizetni idén nyáron a füzetekért, a rajzlapokért, mappákért, vagyis a papírból készített tanszerekért.

Szinte minden iskolaszer jelentősen drágul. Forrás: PixabaySzinte minden iskolaszer jelentősen drágul. Forrás: Pixabay

De az összes többi iskolaszert – a tolltartókat, az iskolatáskákat, a ceruzákat, tollakat, filceket – is jóval drágábban lehet majd megvenni, mint eddig, a beszerzési árak emelkedése miatt ezek idén várhatóan 15-30 százalékkal kerülnek majd többe. Orgován Katalin hozzátette: rosszabb a helyzet, mint amire tavaly év végén számítottak, egyelőre nem látszik a papír árának "tetőzése", ezért arra számítanak, hogy ebben az évben a jelenlegihez hasonló ütemben drágul tovább a papír.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.