<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! tavaszi versenysorozatának második fordulójában először Baranya, Tolna, Vas, Veszprém, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyék gimnazistái mérték össze tudásukat.

Az első, online forduló után megtartott második fordulóban, a megyei versenyek induló napján a villámkérdésekre adott válaszaikkal és a hosszabb kifejtést igénylő feladatok megoldásával mérte fel a zsűri a diákok tudását, jártasságukat a pénzügyek világában.

Tudni kellett például azt, hogy mire nagyon fontos figyelni a csak mobilon vagy interneten működő, irodákat nem működtető fintech-alkalmazásoknál? Tisztában kellett lenni azzal, hogy mennyi a családi személyi jövedelemadó-kedvezmény három gyerek után összesen, havonta? Ilyen jellegű, gyors választ igénylő kérdések után többek között a befektetések mágikus háromszögét kellett ismertetniük: hogyan lehet olyan befektetést találni, aminek a hozama is magas, a kockázata is alacsony, és könnyen értékesíthető?

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Privátbankár.hu a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! edukációs pénzügyi diákversenyt. Hagyományosan tavasszal a gimnazisták, ősszel pedig a szakiskolák, szakképzők és a technikumok diákjai indulhatnak. A jelentkezők négyfős csapatokban mérik össze tudásukat.

A második, online megyei forduló április 5-ig tart.

Az első versenynap győztesei:

Mézik
Iskola: Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium
Csapatkapitány: Páli Ádám
Felkészítő tanár:  Kiss Zoltán

Tőzsdecápák
Iskola:
 Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium
Csapatkapitány: Nagy Bence
Felkészítő tanár:  Kovács Andrea 

BIG TEAM
Iskola:
 Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium
Csapatkapitány: Bibliák Laura Krisztina
Felkészítő tanár:  Gavallér Zsolt

Spártaiak
Iskola:
 Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium
Csapatkapitány: Balla Titusz
Felkészítő tanár:  Gavallér Zsolt

Zsiffinek
Iskola: Gödöllői Református Líceum Gimnázium
Csapatkapitány: Jeney Zalán
Felkészítő tanár:  Dr. Kőrösiné Dr. Molnár Andrea 

Siuu 
Iskola:
 Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium
Csapatkapitány: Csidei Bence
Felkészítő tanár:  Balogh Andrea

SENza SEnSo
Iskola:
 Gödöllői Református Líceum Gimnázium
Csapatkapitány: Biró Júlia
Felkészítő tanár:  Biró Anna

A harmadik forduló, az országos döntő 2023. április 27-én lesz, a csapatok és a zsűri személyes jelenlétével. Akik idáig eljutnak, azok, a korábbi versenyek győzteseihez hasonlóan, értékes jutalomban részesülnek: külföldi tanulmányutak, többszázezer forintos ajándékutalványok, laptopok, élményprogramok, könyvutalványok, ajándékcsomagok várják idén is a jól szereplő diákokat és felkészítő tanáraikat. Nem csak a győzteseket jutalmazzák, hanem rajtuk kívül számos csapat kap még értékes ajándékokat.