TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

 

A napokban beköszöntött az igazi tél. Leesett az első hó, és a reggeleken mínuszokat mutat a hőmérő. Biztosan már elvégezték a téli előkészületeket a kertekben. Összegereblyézték a lehullott faleveleket, betakarították a terméseket, megmetszették a fákat, bokrokat. De biztosan gondoltak mindenre?

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy a kemény és hosszú tél elmúltával a kerti csapok használhatatlanná váltak. Ez a jelenség sok bosszúságot és kellemetlenséget okoz a felhasználóknak. Mindezek miatt azt javasoljuk, hogy legyenek előrelátóak, jobb megelőzni ezeket a kellemetlenségeket, mint később orvosolni a problémákat.

Előzzük meg a csőtörést

Még az első fagyok bekövetkezése előtt érdemes gondot fordítani a ház körüli munkákra, illetve a hétvégi házak, nyaralók téliesítésére. Ilyenkor elsődlegesen a kerti csapokat, fúrt kutakat készítjük elő a fagyos időjárásra. Ez egy nagyon fontos mozzanat, mivel ha a víz befagy, még a legjobb minőségű műanyag vagy fém vezeték is könnyedén kitágul. Ha nem vagyunk kellően körültekintőek, annak súlyos következményei lehetnek.

A kerti csapok téliesítésének főbb mozzanatai

A téliesítés folyamata nagyon egyszerűen, néhány perc alatt elvégezhető, szakember segítsége nélkül is. 

Amennyiben a következő lépéseket sorban elvégzi, nem kell attól félnie, hogy a csőtörés miatti károk rendbetételével kell kezdeni a tavaszi munkákat.

Nyissa ki a csapot és folyassa ki az összes vizet. Ezt követően zárja el a fagycsapot. A téli vízelzáró csap azt a célt szolgálja, hogy a vizet már az aknában vagy a talajban fagybiztos környezetben elzárja.

Ezután még egy rövid ideig nyitva lehet hagyni a csapot abból a célból, hogy az összegyűlt víz biztosan távozzon a csövekből. Nyugodtan hagyják kicsöpögni az utolsó csepp vizet is. A csöpögés akkor fog elállni, ha a felszíni vezetékből az összes víz kifolyt. Azt javasoljuk, hogy a csapot hagyják nyitva télire. 

A folyamat végeztével hátradőlhet, és kezdheti tervezgetni a jövő évi munkálatokat. Tekintse meg a VasMuszakiBolt.hu-nál kapható locsoló eszközöket, készüljön már most a nyárra. A webáruház kínálatában többek között kútfejeket és különböző méretű dugattyú tömítéseket is talál. Böngéssze át az aktuális ajánlatokat és szerezze be már most a cserére szoruló alkatrészeket, a megkopott kerti szerszámokat!

Ha nagyobb felújításban gondolkozik, kérjen árajánlatot a cég munkatársaitól, hogy megtalálja a legköltséghatékonyabb megoldást! Hűségpont rendszerüknek köszönhetően a vásárlások után további kedvezményeket érvényesíthet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.