2019. december 3. 11:20

 

A napokban beköszöntött az igazi tél. Leesett az első hó, és a reggeleken mínuszokat mutat a hőmérő. Biztosan már elvégezték a téli előkészületeket a kertekben. Összegereblyézték a lehullott faleveleket, betakarították a terméseket, megmetszették a fákat, bokrokat. De biztosan gondoltak mindenre?

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy a kemény és hosszú tél elmúltával a kerti csapok használhatatlanná váltak. Ez a jelenség sok bosszúságot és kellemetlenséget okoz a felhasználóknak. Mindezek miatt azt javasoljuk, hogy legyenek előrelátóak, jobb megelőzni ezeket a kellemetlenségeket, mint később orvosolni a problémákat.

Előzzük meg a csőtörést

Még az első fagyok bekövetkezése előtt érdemes gondot fordítani a ház körüli munkákra, illetve a hétvégi házak, nyaralók téliesítésére. Ilyenkor elsődlegesen a kerti csapokat, fúrt kutakat készítjük elő a fagyos időjárásra. Ez egy nagyon fontos mozzanat, mivel ha a víz befagy, még a legjobb minőségű műanyag vagy fém vezeték is könnyedén kitágul. Ha nem vagyunk kellően körültekintőek, annak súlyos következményei lehetnek.

A kerti csapok téliesítésének főbb mozzanatai

A téliesítés folyamata nagyon egyszerűen, néhány perc alatt elvégezhető, szakember segítsége nélkül is. 

Amennyiben a következő lépéseket sorban elvégzi, nem kell attól félnie, hogy a csőtörés miatti károk rendbetételével kell kezdeni a tavaszi munkákat.

Nyissa ki a csapot és folyassa ki az összes vizet. Ezt követően zárja el a fagycsapot. A téli vízelzáró csap azt a célt szolgálja, hogy a vizet már az aknában vagy a talajban fagybiztos környezetben elzárja.

Ezután még egy rövid ideig nyitva lehet hagyni a csapot abból a célból, hogy az összegyűlt víz biztosan távozzon a csövekből. Nyugodtan hagyják kicsöpögni az utolsó csepp vizet is. A csöpögés akkor fog elállni, ha a felszíni vezetékből az összes víz kifolyt. Azt javasoljuk, hogy a csapot hagyják nyitva télire. 

A folyamat végeztével hátradőlhet, és kezdheti tervezgetni a jövő évi munkálatokat. Tekintse meg a VasMuszakiBolt.hu-nál kapható locsoló eszközöket, készüljön már most a nyárra. A webáruház kínálatában többek között kútfejeket és különböző méretű dugattyú tömítéseket is talál. Böngéssze át az aktuális ajánlatokat és szerezze be már most a cserére szoruló alkatrészeket, a megkopott kerti szerszámokat!

Ha nagyobb felújításban gondolkozik, kérjen árajánlatot a cég munkatársaitól, hogy megtalálja a legköltséghatékonyabb megoldást! Hűségpont rendszerüknek köszönhetően a vásárlások után további kedvezményeket érvényesíthet.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.