4p

Sok fiatal 14 évesen vagy akár előbb is megnyitja az első bankszámláját, az ifjak akár 26 éves korukig is élvezhetik a kedvezményes feltételeket. Amellett, hogy általában díjmentes a számlavezetés és a bankszámlakivonat, nem kell sokat fizetni a tranzakciókért és a bankkártyáért sem. Utóbbi akár díjmentes is lehet, ha kifogunk egy kedvező ajánlatot.

A kedvezményes diákszámlák között is meg lehet találni azokat, amelyek az éves díjat tekintve még annál az évi néhány ezer forintnál is olcsóbbra jönnek ki, mint amihez hozzászoktunk. A legtöbbet az éves kártyadíjak terén lehet faragni, mivel általában ez kerül a legtöbbe a diákoknak – írja a diákoknak szánt ajánlatokat összegyűjtő Bank360.hu.

Meglepően olcsó lehet. Fotó: Depositphotos
Meglepően olcsó lehet. Fotó: Depositphotos

Az OTP Bank Junior számlája mellé például teljesen díjmentesen lehet Mastercard bankkártyát igényelni 7 éves kortól, ennek kibocsátási és éves díja 0 forint, ahogy a számlavezetés is díjmentes nullától 24 éves korig. Emellett folyamatosan elérhető junioros kedvezményprogram, amelyben a partnereknél 5-30 százalék közötti visszatérítést ad a bank a kártyás vásárlások esetén. A bankok a diákok speciális igényeihez alkalmazkodva gyakorta kínálnak akciókat. A Bank360 gyűjtése szerint az OTP Juniorral például a Campus Fesztiválra juthatnak akár féláron (maximum 10 ezer forint értékben, egyszeri alkalommal) napijegyhez azok, akik július 7-ig nyitják meg új számlájukat. Kifejezetten a fiataloknak fejlesztett applikáció az OTP Junior Next, amivel kikalkulálható, mennyire pénzre lesz szüksége havonta egy egyetemistának, támogatja a felhasználót az első megtakarításaiban, tanácsot ad a karrierépítésben és a pályaorientációban, de akár önkéntes munkát is segít találni. Az alkalmazásba 16 éves kortól lehet regisztrálni, ehhez még a bank ügyfelének sem kell lenni. Segítség lehet még a OTP MolbilBank Kiadásfigyelője is, amivel könnyebben átláthatják a diákszámlások, mire és mennyit költenek el a bevételeikből.

Az Erste Bank az időszakos akciók mellett személyre szabott kedvezménnyel próbálja meg vonzóbbá tenni a diákok számára a szolgáltatást – folytatja a gyűjtést a portál. A pénzintézet három lehetőséget ajánl azoknak, akik számlát nyitnak, ezek közül egyet lehet választani, számlahasználattól függően: átutalási kedvezményt, kedvezményes Őrszem SMS szolgáltatást, kedvezményes dombornyomott kártyát. A diákszámlához több kártya közül lehet választani, ezek között nagy a szórás, hiszen a legolcsóbb kibocsátási és éves díja 2030-2692 forint, a többié viszont már 6631-nél kezdődik, és egészen 29 768 forintig tart, igaz, az utóbbi már egy Matercard Gold.

A Gránit Banknál az ügyfélajánlással lehet plusz zsebpénzre szert tenni: egy kóddal tíz ismerőst is meg lehet hívni, és minden számlanyitás után 8000-8000 forintot kap az ajánló és az ajánlott is. Digitális számlacsomag választása esetén a Neo, nem dombornyomott bankkártya 26 éves korig díjmentes – írja a szaklap.

A K&H Banknál is működik ajánlóprogram, amelyben a diákszámlával rendelkezők is részt vehetnek: a személyes ajánlóikkal három ismerőst lehet meghívni, amivel összesen 30 ezer forint gyűjthető össze. A bankkártya a 14-18 éves korosztálynak az első évben ingyenes, a második évtől pedig féláron, 4155 forintba kerül. 18-26 év között az első év szintén ingyenes, a második évtől 25 százalékos kedvezménnyel 6232 forintba kerül az éves díj. Már nem tanuló, pályakezdő fiataloknak 26 év alatt a Mastercard nyombornyomott kártya 8310 forintba kerül – áll a Bank360 gyűjtésében. 

A szakportál szerint az MBH Banknál a diákszámlához igényelhető Mastercard Standard, illetve VISA Classic bankkártya kibocsátási díj megfizetése nélkül igényelhető, emellett az éves kártyadíj is 0 forint. 

A Raiffeisen Bank diákszámlája, a Yelloo 14 éves kortól érhető el, és 25 éves korig lehet ebben a csomagban maradni. A Yelloo csomaggal csatlakozni lehet a Yelloo Klubhoz, ami további kedvezményekkel jár, például konditerembe vagy kiállításokra. A csomaghoz igényelhető VertiCard első kibocsátása és az első éves kártyadíja is ingyenes – zárul a portál tájékoztatása.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!