3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Megvan a 20 legjobb csapat: kiderült, kik vehetnek részt a Privátbankár.hu által szervezett pénzügyi tudatossági diákverseny döntőjében.

November 23-án véget ért a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi diákverseny második fordulója. Az utolsó versenynapon négy csapattal vált teljessé az országos döntő mezőnye: Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyéből valamint Budapestről is kvalifikálta magát egy-egy csapat a december 7-ei, személyes részvétellel rendezett csúcsdöntőbe.

Mi kell ahhoz, hogy egy foodtruckot indítsunk? Mennyivel tud többet vagy kevesebbet vásárolni, akinek 11 százalékkal emelkedett a bére? Mire figyeljünk, amikor befektetést választunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is választ adhadtak az online rendezett, kvízkérdéseket, villámkérdéseket és kifejtős szóbeli feladatokat is tartalmazó fordulóban a diákok, akik szakértő zsűri előtt adhattak számot tudásukról. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal valamint a Magyar Államkincstár munkatársai mellett a CIB Bank és az Erste Bank, valamint a Magyar Biztosítók Szövetségének szakértői is részt vettek a versenynapon a zsűrizésben és pontozásban.

A Privátbankár.hu által hagyományosan megrendezett verseny őszi fordulójában a technikumok és szakképző iskolák diákjai négyfős csapatokban vehettek részt. Az első fordulóban rekordszámú nevezést követően 1200 csapat mérhette össze tudását, közülük vármegyénként és Budapestről is a 10-10 legjobban teljesítő team jutott be a második fordulóba. Innen már minden versenyből csak egy-egy csapat jutott tovább - így alakult ki az országos döntő mezőnye. 

A november 23-i versenynap végeredménye:

Bács-Kiskun 
KadásVisszatérők
Iskola: Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
Csapatkapitány: Andrási Szabolcs
Felkészítő tanár:  Pintérné Szabó Terézia

Csongrád-Csanád
Rozi és a három muskétás 
Iskola: Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum
Csapatkapitány: Varjú Rozália
Felkészítő tanár:  Lauly Edit Ildikó

Békés
Racevényesek 
Iskola: Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium
Csapatkapitány: Nagy Ivett
Felkészítő tanár:  Uhrin Györgyi

Budapest
Mamma Mia 
Iskola: Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum
Csapatkapitány: Balla Laura Anna
Felkészítő tanár:  Helmeczi Zoltán

Az országos döntő teljes mezőnye:

A versenyen értékes nyereményeket kaphatnak a jól felkészülő diákok és a felkészítésüket segítő pedagógusok is - egyebek mellett külföldi tanulmányút, élményprogramok, vásárlási és könyvutalványok is gazdára találnak majd a december 7-i, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntő végére. A nyeremények összértéke bőven meghaladja az egymillió forintot - további részletek és az eddigi továbbjutó csapatok listája a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n böngészgető. 

A verseny fővédnöke Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért, Felsőoktatásért, Szakképzésért és Felnőttképzésért Felelős államtitkára. A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke. További részletek: diakforum.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!