3p

Az első versenynapon Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Komárom-Esztergom vármegye diákjai mérték össze tudásukat a rekordszámú versenyzővel megrendezett 2023 őszi Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójában.

Melyik fizetési mód számít környezetbarátnak? Hogyan lehet a költségvetésünkben keletkező hiányt megszüntetni? Egyebek mellett ilyen villámkérdésekre kellett választ adniuk a versengő csapatoknak a Privátbankár.hu által újra megszervezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági versenyen. Ahogy az őszi időszakban már megszokott, ezúttal is a technikumok és a szakképző iskolák diákjai nevezhettek be a vetélkedőbe, amelynek célja, hogy gyakorlatias megközelítéssel hozza közel a diákokhoz a pénzügyeket. Ennek megfelelően a kifejtős kérdések között induló vállalkozások ügyeiről, adózási és biztosítási kérdésekről, valamint diák-pénzügyekről is esett szó.

A technikumok és szakképző iskolák pedagógusainak is köszönhetően idén megdőlt a korábbi nevezési rekord: 1200 négyfős csapat futott neki az október 19-i első fordulónak, ahonnan vármegyénként és a fővárosból a legjobban teljesítő 10-10 csapat jutott tovább a november 9-ével kezdődő, 5 versenynapon át tartó 2. fordulóba, ahol a csapatok online versenyben, szóbeli fordulóban adtak számot tudásukról a szakértő zsűri előtt.

Az első versenynapon Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Komárom-Esztergom vármegye diákjai mérték össze tudásukat; helyenként rendkívül szoros volt a küzdelem, számos jól felkészült csapat versenyzését követhette a zsűri. Az első továbbjutók az alábbi csapatok lettek:

Győr-Moson-Sopron
BBAK
Iskola: Soproni SZC Hunyadi János Technikum
Csapatkapitány: Horváth Brigitta
Felkészítő tanár:  Horváthné Kocsis Katalin

Vas
Morning coffee 
Iskola: Vas Megyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium
Csapatkapitány: Golub Emese
Felkészítő tanár:  Tóth Ildikó

Zala
Money Makers 
Iskola: Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum
Csapatkapitány: Gelencsér  Gergő
Felkészítő tanár:  Ács Éva

Komárom-Esztergom
Hideg burkolók 
Iskola: Tatabányai SZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum
Csapatkapitány: Széles Balázs
Felkészítő tanár:  Záray Dániel

A versenyen értékes nyereményeket kaphatnak a jól felkészülő diákok és a felkészítésüket segítő pedagógusok is - egyebek mellett külföldi tanulmányút, élményprogramok, vásárlási és könyvutalványok is gazdára találnak majd a december 7-i, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntő végére. A nyeremények összértéke bőven meghaladja az egymillió forintot - további részletek és az eddigi továbbjutó csapatok listája a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n böngészgető. 

A verseny fővédnöke Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért, Felsőoktatásért, Szakképzésért és Felnőttképzésért Felelős államtitkára. A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke. További részletek: diakforum.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!