TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Május 1-től elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz, augusztus 15-től pedig több mint duplájára emelik a Diákhitel1 havonta igényelhető összegét.

Indul a Diákhitel Plusz

Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója az ITM és a Diákhitel Központ közös közleményében kiemelte, hogy a koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek és a hallgatókat is nagy mértékben érintő munkaerőpiaci visszaesés pénzügyi hatásait enyhítendő május 1-től december 31-ig az eddigi hallgatói hiteleken kívül bevezetik a kamatmentes, teljesen szabad felhasználású Diákhitel Pluszt. Az új termék a felsőoktatási hallgatók számára maximum félmillió forint, míg az innovációs- és technológiai miniszter által meghatározott felnőttképzésekben résztvevő tanulók esetén maximum 1 200 000 forintos összegben lesz elérhető. 

A költség- és díjmentes hitelt 1 év türelmi idő után legfeljebb 5 év alatt kell törleszteni. Ez a félmilliós hitel esetében havi 8333, az 1,2 milliós hitel esetében 20 ezer forintos törlesztőrészletet jelent, ha valaki az 5 éves futamidőt választja.

Az új terméket igénylők is jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásra, mely alapján a második gyermek megszületése esetén az édesanya diákhitelének a fele, míg a harmadik gyermek megszületése esetén a teljes diákhitel-tartozás elengedésre kerül.  

A  hitelfelvételre az is jogosult, aki már rendelkezik érvényes szabad felhasználású diákhitellel.  Hitelfelvételre nem jogosult, aki a  hiteligénylés benyújtásakor nyelvtanulási hallgatói hitellel rendelkezik vagy betöltötte az 55. életévét.

A Diákhitel Plusz bevezetésével egyidőben a Nyelvtanulási Diákhitel megszüntetésre kerül. A mostanáig felvett, 1,99 százalékos kamatozású Nyelvtanulási Diákhitelek május 1-től szintén kamatmentessé válnak a költségvetéstől kapott kamattámogatásnak köszönhetően. 

Emelik a Diákhitel1 plafonját, kitolják az igénylési határidőt

A jogszabálymódosítás lehetővé teszi továbbá, hogy a felsőoktatásban tanuló többszázezer hallgató május 1-től az első szemeszterre visszamenőleg is igényelhesse a kedvező kamatozású, szintén szabad felhasználású Diákhitel 1-et akár 350 000 forint értékben, továbbá meghosszabbítják június 15-re és december 31-re a Diákhitel1 igénylési és keretemelési határidejét.

Külön döntést hozott a Kormány a szabadfelhasználású Diákhitel1 eddigi havi maximum 70 000 forintos keretének 150 000  forintra emeléséről 2020. augusztus 15-től. Ez alapján a következő felsőoktatási tanévtől a hallgatók évi akár 1,5 millió forint rendkívül kedvező kamatozású szabadfelhasználású diákhitelt igényelhetnek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.