1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A keret kimerült, így a kabinet lépni fog.

Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár bejelentésével egy időben jelent meg a kormany.hu oldalon az a tájékoztatás, amely szerint a zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző felhívás eredeti, 75,8 milliárd forintos keretét a több mint 18 ezer fejlesztésre mostanáig megítélt források lényegében kimerítették. A támogató ezért holnap estétől felfüggeszti az előregisztrációs kérelmek benyújtását.

A már beérkezett igénylések fedezetéül az Energiaügyi Minisztérium 30 milliárd forinttal emeli meg a program keretösszegét. Az eredetileg kalkulált mintegy 15 ezer helyett az eddigi átlagos támogatási igénnyel számolva így akár több mint 25 ezer család beruházásait segítheti a Napenergia Plusz Program – derült ki a kormányzati tájékoztatásból.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!