<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A bank elnézést kért, és mindenkit értesített, aki így járt - azt nem tudni, hány ügyfél érintett, de anyagi kár senkit sem ért.

Érdekes esetről számolt be a Telex egyik olvasója: decemberben egyszer csak levontak 41 ezer forintot az OTP-s számlájáról, és hirtelen nem tudta hová tenni a tranzakciót. A bank call centerétől kapta meg később a tájékoztatást arról, hogy egy augusztusi bevásárlásának az összegét vonták le négyhónapos késéssel számlájáról. Az ügyintézőtől azt is megtudta, hogy nem egyedül járt így, más ügyfelek is ugyanerről érdeklődtek a call centernél.

A lap megkérdezte az OTP-t, hány ügyfelet érintett a technikai probléma, amiről egyébként a decemberi levonáskor sms-ben is értesítették az érintetteket. A bank válaszából nem derül ki, hányan járhattak így, de mindenkit tájékoztattak, aki így járt és elnézést is kértek a hibáért. Azt a bank és a Telex olvasója is hangsúlyozza: nem történt dupla terhelés, a vásárlás ellenértékét csak egyszer vonták le a számláról - igaz, négyhónapos csúszással.

Címlapképünk illusztráció, forrás: Depositphotos

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.