<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Újabb csapatok biztosították helyüket a Legyél Te is Pénzügyi Juinior Klasszis! országos döntőjében.

A Legyél Te Is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi edukációs diákverseny megyei elődöntőinek második napján, március 29-én Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Békés és Zala megyék gimnazistái bizonyították pénzügyi jártasságukat a zsűrinek. Az első fordulóhoz hasonlóan, online tartott versenyben a zsűri tagjai nemcsak kérdezték, hanem a feladatok értelmezésével  edukálták is a versenyzőket.  A megyei elődöntők még április 5-ig folytatódnak, azt követően áll össze az országos döntőbe jutott csapatok névsora.

Mit gondolnak arról, hogy hány tulajdonos alapíthat társas vállalkozást? Ha erre villámgyorsan megadták a választ, azután a zsűri például arra volt kíváncsi, hogy milyen élethelyzetben milyen vállalkozási formákat ajánlanának a versenyzők, és mennyire vannak tisztában a kriptovalutával. A saját életükből vett példákkal illusztrálták, hogy mit tehetnek a bolygó megmentéséért a kispénzű fogyasztók, akiknek nincsenek nagy befektetései. Mit ajánlanak: mit vásároljanak, mit ne, hogyan kell válogatni? Milyen beruházásokra, vállalkozásokra mondhatjuk azt, hogy zöldek?

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Privátbankár.hu a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! edukációs pénzügyi diákversenyt. Míg tavasszal a gimnazisták, addig ősszel a szakiskolák, szakképzők és a technikumok diákjai indulhatnak. A jelentkezők négyfős csapatokban, három fordulóban mérik össze tudásukat.

A második versenynap után a következők jutottak tovább a döntőbe:

Banánfa 
Iskola:
 Bárdos László Gimnázium
Csapatkapitány: Herke Zsombor Előd
Felkészítő tanár: Kőrösi-Fehér Róbertné

Pénzes Méhek
Iskola:
  Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium,Technikum és Kollégium
Csapatkapitány: Horváth János
Felkészítő tanár:  Kiss Andrea

TheGreatDong
Iskola:
 Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium és Kollégium
Csapatkapitány: Lukács Péter
Felkészítő tanár:  Kardos Mónika

Casus belli 
Iskola: Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium
Csapatkapitány: Nyikos Botond Tamás
Felkészítő tanár:  Dr. Ujlaky István Tibor

Ösztrogén Expressz
Iskola:
 Szegedi Deák Ferenc Gimnázium
Csapatkapitány: Adorján Dóra
Felkészítő tanár:  Novotny Katalin

Bankárok 
Iskola:
 Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium
Csapatkapitány: Ökrös Anita
Felkészítő tanár:  Seres Erzsébet

Az országos döntő 2023. április 27-én lesz, a csapatok és a zsűri személyes jelenlétével. Akik idáig eljutnak, azok, a korábbi versenyek győzteseihez hasonlóan, értékes jutalomban részesülnek: külföldi tanulmányutak, többszázezer forintos ajándékutalványok, laptopok, élményprogramok, könyvutalványok, ajándékcsomagok várják idén is a jól szereplő diákokat és felkészítő tanáraikat. Nem csak a győzteseket jutalmazzák, hanem rajtuk kívül számos csapat kap még értékes ajándékokat.

Az eddigi továbbjutók listája a verseny weboldalán, a diakforum.hu-n böngészhető.