<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Aki pedig kannába tankolna, annak piaci árat kell fizetnie.

Tegnap este az ugytudjuk.hu írta meg először, hogy "információik szerint" ma, azaz június 24-e reggeltől újabb korlátozások lépnek életbe a Mol benzinkútjain. Éjfél után aztán a Telex vette észre, hogy több Mol-kút Facebook-oldalán megjelentek a szigorítás részletei.

Ezek alapján a kisnyomású kútoszlopokon immár maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni. A korlátozás nem vonatkozik "a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépekre", ezelk a nagynyomású kútoszlopokon továbbra is limit nélkül tankolhatnak gázolajat hatósági áron.

Aki viszont "edényzetbe" vagy kannába tankolna, az piaci árat fog fizetni, ráadásul akkor is, ha egy körben tankol egyébként hatósági árra jogosult autójába és egy kannába is. Ilyenkor az egész tankolásra a piaci ár lesz érvényes. Ezért arra kérik a vásárlókat, hogy ilyen esetben külön rendezzék a két tankolás árát, hogy érvényesülhessen a hatósági ár.

A 480 forintos ár érvényesítéséhez továbbra is a forgalmi bemutatására lesz szükség, a tankolási szabályok betartását pedid "folyamatosan ellenőrzi" a kút személyzete.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.