2018. július 24. 11:19

A kormány véglegesnek tekinti a cafeteria átalakítását.

Bár volt rá esély, mégsem marad meg a kedvezményes adózás az öngondoskodást célzó cafeteriaelemek esetében. Ezt Gulyás Gergely miniszter árulta el kérdésünkre a mai Kormányinfón.

A parlament által tárgyalt és elfogadott adócsomag értelmében az éves cafeteria-keret ugyan nem változik (450 ezer a versenyszektorban, 200 ezer a közigazgatásban), de a kedvezményes adózás lényegében csak a SZÉP-kártyánál marad meg, minden más juttatás úgy fog adózni, mint a bérek.

Ezek sorába tartozik a nyugdíj- és egészségpénztári befizetés is, amit a munkaadó teljesít a munkavállalója részére. Csakhogy a szakértők szerint ez az intézkedés rombolja az öngondoskodásra való hajlandóságot. A Magyar Nemzeti Bank is azt javasolta a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak a 180 pontból álló cselekvési terv részeként, hogy az ilyen típusú öngondoskodást továbbra is támogatni kell, sőt, növelni a kedvezményeket.Varga Mihály miniszter, a tanács vezetője múlt héten kérdésünkre kifejtette, hogy a jegybanki javaslatból is kiindulva a kormány elgondolkodik az önkéntes pémztárak kedvezményének fenntartásán.Mára eldőlt, hogy a kormány nem óhajt változtatni a cafeteria elfogadott 2019-es szabályozásán. Gulyás szerint megfontolták a kérdést, de végül elvetették az idén még hatályos szabályok fenntartását.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.