<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Egy váratlan helyzetben nagy anyagi tehertől mentesítheti a biztosítottat egy lakásbiztosítás, de kiegészítő szolgáltatásai révén nem csak az otthonát és ingóságait, hanem magát a biztosítottat is védheti. A Bank360 elemzői ezért néhány biztosítótársaság esetén megvizsgálták, hogy milyen balesetbiztosítási szolgáltatásokat tartalmaz a lakásbiztosításuk. 

Otthonaikat és ingóságaikat általában lakásbiztosítással védik a biztosítottak, például az olyan káresemények ellen mint a betörés, tűzkár, csőtörés vagy a mostanában gyakori viharkárok. Magyarország egyik legelterjedtebb biztosítási szolgáltatása a lakásbiztosítás, annak is köszönhetően, hogy egy lakáshitel, illetve a CSOK mellé kötelező az igénybevétele.

(Fotó: Pixabay)(Fotó: Pixabay)

Mindezek alapján nem meglepő, hogy milyen rengeteg féle kiegészítő biztosítást lehet mellé kötni, amik közé tartozik az egészségbiztosítás és a balesetbiztosítás is.

A Bank360 elemzői ezért megvizsgálták, hogy a kiválasztott biztosítók lakásbiztosításai mellé milyen balesetbiztosítási csomagok érhetőek el.

Az Aegon OKÉ lakásbiztosításához igényelhető bővített balesetbiztosítás a haláleseti és maradandó egészségkárosodáson felül baleseti műtétre, égési sérülésre és csonttörés káreseményekre is térít.

Az Allianz Otthonom lakásbiztosításához egységenként 200 ezer forintos biztosítási összegért köthető kiegészítő családi balesetbiztosítás, egészen 2 millió forintig. A biztosítási összegtől függő térítési limiteket és szolgáltatásokat az alábbi táblázat tartalmazza.

A biztosítottak négy, emelkedő biztosítási összegű csomag közül választhatnak a Generali Házőrző lakásbiztosításánál. Ezek közül három csomag tartalmaz, - a legkisebbet leszámítva, - beépített balesetbiztosítást, de kiegészítő szolgáltatásként külön-külön is megköthetőek ezek a csomagok.

Balesetbiztosítási fedezeteket ezen felül az Egészség kiegészítő biztosításuk is tartalmaz, ami műtéti, haláleseti, illetve kórházi napi térítést foglal magába, három szinten.

A Genertel lakásbiztosítása beépített balesetbiztosítással rendelkezik és téríti a baleseti halál és maradandó egészségkárosodás, illetve csonttörés káreseményeket. A kiegészítő családi balesetbiztosítása ezeken felül baleseti eredetű műtétre is fedezetet ad.

A Groupama Minősített Fogyasztóbarát Lakásbiztosításához is igényelhető kiegészítő balesetbiztosítás, ami baleseti halál, maradandó egészségkárosodás, illetve égés káreseményekre térít. Külön köthető még a biztosítónál ezen felül baleseti csonttörésre és kórházi napi térítésre is biztosítás.

Két csomagja van az Union Értem lakásbiztosításához elérhető kiegészítő balesetbiztosításnak. A Standard és az Extra csomagok fedezetei azonosak, de utóbbinak magasabbak a térítési limitei. Mindkét szintje a biztosításnak kiterjed baleseti halál, maradandó egészségkárosodás, műtéti térítés, sérülés és égés káreseményekre.

Egy korábbi elemzésében a Bank360 azt is megvizsgálta, hogy a lakásbiztosításokhoz milyen egészségbiztosítások tartoznak, vagy vehetők igénybe kiegészítő biztosításként, az erről szóló cikk ide kattintva érhető el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.