2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Felnőttkorú lett Magyarország vezető fintech vállalata: 18 évvel ezelőtt, 2005 nyarán garázscégként indult útjára a Számlázz.hu. A mostani születésnapon már több mint 600 000 ügyféllel rendelkezik a cég, akik évente több mint 100 millió számlát állítanak ki a Számlázz.hu rendszerén keresztül. A cég azzal a céllal jött létre, hogy időt spóroljon a vállalkozóknak, időközben pedig megváltoztatta a számlázás piacát, a hobbiprojektből piacvezető vállalat lett.

A Számlázz.hu három fiatalember start-upjaként indult 2005 nyarán, az első számlát pedig ugyanebben az évben, augusztus 11-én 12 óra 8 perckor bocsátották ki. A születésnapon a Számlázz.hu már a Magyar Nemzeti Bank engedélyével rendelkező pénzforgalmi intézmény, amelynek a platformján évi 100 millió számlát - ennek kb. a harmada e-számla - állítanak ki a magyar vállalkozások.

A Számlázz.hu több mint 600.000 ügyfél mindennapi életét könnyíti meg.

Többszázezer ügyfél életét teszik könnyebbé. Fotó: Depositphotos
Többszázezer ügyfél életét teszik könnyebbé. Fotó: Depositphotos

Többségük egyéni vállalkozás, illetve kis- és középvállalkozás, bár egyre több multinacionális nagyvállalat is használja a cég digitális ökoszisztémáját. Mára a Számlázz.hu 3,3 milliárd forintos árbevétellel rendelkező, 50 fős fintech vállalattá nőtte ki magát, amely fejlesztő gárdájával folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több online megoldást kínáljon ügyfeleinek a számlázáson túl is.

„Az ember túl értékes ahhoz, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon, amit egy gép is el tud végezni” - ez volt az alapítók mottója 2005-ben, amelynek üzenete 2023-ban érvényesebb, mint valaha. A Számlázz.hu hosszú utat járt be a mostani piacvezető helyzetéig: az első 700 ügyfél megszerzése 5 évbe került az internet hőskorában. Az e-számlázás megújítása teljes egészében a Számlázz.hu nevéhez kötődik.

Az online számlázás szabályozása új lendületet adott a digitális fejlődésnek: 2021 nyarán már a félmilliomodik felhasználót köszöntötte a fintech cég.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!