3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny 2. fordulója.

November 21-én Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok  vármegye technikumainak és szakképző iskoláinak tanulói közül azok mérhették össze tudásukat, amelyek továbbjutottak a rekordszámú résztvevővel megrendezett október 29-i első fordulóból. 

Melyik befektetési forma számít kockázatosnak, melyik biztonságosabbnak? Hol lehet részvényt vásárolni? Mikor kötelező számlát adni egy vásárlásról? Mi tartozik a nyugdíj-előtakarékossági formák közé? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adhattak választ a diákok az online kvízben és a szóbeli fordulóban a szakmai zsűri előtt, amelybe ezúttal a CIB Bank, az Erste Bank, az MBH Bank Private Banking, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a MABISZ és a Magyar Államkincstár is delegált tagot. A zsűri elnökeként Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök is részt vett a bírálatban.

A jelentős összdíjazású verseny második fordulójának negyedik versenynapján végül újabb négy csapat csatlakozott a december 7-én személyes részvétellel megrendezendő országos döntő mezőnyéhez, amelyből így már 16 csapat ismert. A november 21-i versenynap továbbjutó csapatai:

Borsod-Abaúj-Zemplén
Szikszi Racing Team 
Iskola: Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium
Csapatkapitány: Tóth Florina Tamara
Felkészítő tanár:  Koós Richárd

Szabolcs-Szatmár-Bereg
Kamat-Kvartett 
Iskola: Kisvárdai SZC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikum
Csapatkapitány: Baráth Petra Szilvia
Felkészítő tanár:  Dr. Rozsályiné Kosztya Erika

Hajdú-Bihar 
Trónfosztók 
Iskola: Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum
Csapatkapitány: Daróczi Martin Milán
Felkészítő tanár:  Juhász-Szabó Anett

Jász-Nagykun-Szolnok 
Jendra 4 
Iskola: Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum
Csapatkapitány: Fábián  Tamás
Felkészítő tanár:  Lázár Imre

A második forduló ötödik, egyben utolsó versenynapját november 23-án rendezik meg a Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés vármegyei és budapesti csapatok részvételével - ekkor válik teljessé az országos döntő mezőnye. 

A versenyen értékes nyereményeket kaphatnak a jól felkészülő diákok és a felkészítésüket segítő pedagógusok is - egyebek mellett külföldi tanulmányút, élményprogramok, vásárlási és könyvutalványok is gazdára találnak majd a december 7-i, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntő végére. A nyeremények összértéke bőven meghaladja az egymillió forintot - további részletek és az eddigi továbbjutó csapatok listája a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n böngészgető. 

A verseny fővédnöke Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért, Felsőoktatásért, Szakképzésért és Felnőttképzésért Felelős államtitkára. A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke. További részletek: diakforum.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!