TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A most megjelent Piac & Profit magazin digitális lapszámában elolvashatja a teljes interjút, de számos egyéb érdekességet is!

Utólag látszik, milyen jó, hogy fel sem merült az azonnali fizetési rendszer március 2-ai indulásának elhalasztása, hiszen az elektronikus fizetés jelentősége pont a koronavírus-járvány miatt megnőtt – mondja Patai Mihály. Aki a lapunknak adott interjúban azt is elárulta, mi az álláspontja a bankok bankjának azzal kapcsolatban, hogy az egész hitelintézeti szektor a tranzakciós illeték eltörléséért lobbizik - többek között nála, mint a Bankszövetség exelnökénél. Azokra a kritikára, melyek szerint március végén még mindig 2-3 százalékos gazdasági növekedést vártak, miközben már Varga Mihály pénzügyminiszter már a recessziót sem zárta ki, az MNB alelnöke azt mondja: nem volt joguk a tények, azaz a februári adatok alapján mást mondaniuk. A vele való beszélgetésből megtudhatjuk azt is, az MNB már dolgozik azon, hogy a Budapesti Értéktőzsdében (BÉT) meglévő többségi részesedését kisebbségivé faragja le, amire jó alkalmat ad, ha a BÉT-et bevezetnék a BÉT-re. Miközben Patai Mihály abba is betekintést enged, miért is nem tudott kerek egy éve nemet mondani Matolcsy György felkérésére. A jegybank alelnökével készült interjúnk a Piac&Profit digitális formában most megjelent április-májusi számában olvasható.

Dr. Patai Mihály Dr. Patai Mihály


 

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.