<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A most megjelent Piac & Profit magazin digitális lapszámában elolvashatja a teljes interjút, de számos egyéb érdekességet is!

Utólag látszik, milyen jó, hogy fel sem merült az azonnali fizetési rendszer március 2-ai indulásának elhalasztása, hiszen az elektronikus fizetés jelentősége pont a koronavírus-járvány miatt megnőtt – mondja Patai Mihály. Aki a lapunknak adott interjúban azt is elárulta, mi az álláspontja a bankok bankjának azzal kapcsolatban, hogy az egész hitelintézeti szektor a tranzakciós illeték eltörléséért lobbizik - többek között nála, mint a Bankszövetség exelnökénél. Azokra a kritikára, melyek szerint március végén még mindig 2-3 százalékos gazdasági növekedést vártak, miközben már Varga Mihály pénzügyminiszter már a recessziót sem zárta ki, az MNB alelnöke azt mondja: nem volt joguk a tények, azaz a februári adatok alapján mást mondaniuk. A vele való beszélgetésből megtudhatjuk azt is, az MNB már dolgozik azon, hogy a Budapesti Értéktőzsdében (BÉT) meglévő többségi részesedését kisebbségivé faragja le, amire jó alkalmat ad, ha a BÉT-et bevezetnék a BÉT-re. Miközben Patai Mihály abba is betekintést enged, miért is nem tudott kerek egy éve nemet mondani Matolcsy György felkérésére. A jegybank alelnökével készült interjúnk a Piac&Profit digitális formában most megjelent április-májusi számában olvasható.

Dr. Patai MihályDr. Patai Mihály


 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.