3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tolna, Nógrád, Pest és Heves vármegyei diákok mérhették össze tudásukat a verseny második körének harmadik versenynapján.

Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny második fordulója. Ezúttal Tolna, Nógrád, Pest és Heves vármegyei diákok mérhették össze tudásukat. Rájuk is egy 50 kérdésből álló online kvíz, majd egy online lebonyolított szóbeli forduló várt csütörtökön, ahol szakmai zsűri előtt adhattak válaszokat villámkérdésekre és fejthették ki gondolataikat egy-egy véletlenszerűen kiosztott pénzügyi témában.

A zsűriben ezúttal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Államkincstár, a CIB Bank, a Klasszis Lapcsalád munkatársai és a verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője, Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke foglalt helyet. Megtudhatták, hogyan képzelnek el egy vállalkozásindítást a diákok, mit gondolnak a befektetések kockázatáról, mennyire járatosak az adótudatosság kérdéseiben.

A második forduló öt versenynapja közül ez volt a harmadik, a december 7-én Budapesten megrendezendő országos döntő mezőnyéből már 12 csapat ismert - ebben a körben ez a négy csapat csatlakozott a továbbjutókhoz:

Tolna
Észbontók
Iskola: Tolna Megyei SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium
Csapatkapitány: Ignácz Flórián
Felkészítő tanár:  Zilizi Rozália

Pest 
Zsellérek 
Iskola: Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum
Csapatkapitány: Lantai Márk
Felkészítő tanár:  Dombiné Mirkó Ilona

Nógrád
Rock n Lol 
Iskola: Nógrád Megyei SZC Táncsics Mihály Technikum
Csapatkapitány: Orosz Boldizsár
Felkészítő tanár:  Bakosné Bencsik Krisztina

Heves
PénzNyerők 
Iskola: Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium
Csapatkapitány: Bozó Kinga
Felkészítő tanár:  Kosztyáné Magyary Ágnes

A második forduló megmérettetései november 21-én folytatódnak, amikor is Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye diákjai adhatnak számot tudásukról.

A versenyen értékes nyereményeket kaphatnak a jól felkészülő diákok és a felkészítésüket segítő pedagógusok is - egyebek mellett külföldi tanulmányút, élményprogramok, vásárlási és könyvutalványok is gazdára találnak majd a december 7-i, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntő végére. A nyeremények összértéke bőven meghaladja az egymillió forintot - további részletek és az eddigi továbbjutó csapatok listája a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n böngészgető. 

A verseny fővédnöke Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért, Felsőoktatásért, Szakképzésért és Felnőttképzésért Felelős államtitkára. A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke. További részletek: diakforum.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!