<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Emiatt nincs dolgozó a Balatonon? Járvány ide vagy oda, új rekordot döntött a magyarok foglalkoztatása júliusban Ausztriában, ahol további kétezer fővel többet alkalmaztak tőlünk. A járvány után visszatérni látszik a trend, amely eddig évente új és új csúcsot hozott a magyar vendégmunkások számában. Ezt a növekedést a többi küldő ország meg sem közelítette.

Tovább emelkedett, majdnem pontosan kétezer fővel, 106 554-re az Ausztriában dolgozó magyar állampolgárok száma az Österreichische Sozialversicherung nevű szervezet szerint júliusban. Ez magasabb, mint a koronavírus-járvány előtti, 2018 és 2019 júliusi szintek, és második hónapja újabb történelmi rekordot jelent.

Az emelkedő trend tehát a koronavírus-válság ellenére sem tört meg, pontosabban átmenetileg megakadt ugyan, de mára nagyjából visszaállt.

Amint a grafikonokon látszik, március óta ismét folyamatosan és jelentősen növekszik a szomszéd országban dolgozó magyarok száma.

A többiek nem értek a nyomunkba

Júliusban is a magyaroknál jegyzeték fel a legnagyobb létszám-növekedést az említett 2000 fővel, míg a németek körében 600, a horvátoknál 750, a szlovákoknál 730 fő körüli volt csak a gyarapodás. A korábban jelentős küldő országnak számító Románia és Törökország esetében viszont több száz fős csökkenést regisztráltak.

A teljes cikket lásd a Privátbankár.hu oldalon:

Emiatt nincs dolgozó a Balatonon? Még többen mentek át Ausztriába

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.