2019. február 17. 08:02
mfor.hu

Tudta, hogy egy átlagos háztartás a költségvetése 2%-át ruházkodásra költi? Tudjuk, meglepő, de így van. Lehet, nem tűnik nagy tételnek, de mégis több tízezer havonta, amit egészen biztosan másra is fel tudna használni. Lehet, úgy gondolja, elég, ha csökkenti a vásárolt ruhadarabok mennyiségét, viszont mi most megmutatjuk, hogyan lehet másképp is spórolni.

Ezt egyetlen divat- és vásárlásimádónak sem kell bővebben kifejtenünk. A megvásárolt ruha nagyon gyorsan kimegy a divatból, és a munkánk és környezetünk miatt is gyakran igényel frissítést a ruhatárunk, nem beszélve fogyásról, illetve hízásról, vagy a gyerkőcök esetében az állandó növésről. Nem is kérdés tehát, valahogyan meg kell fogni azt a néhány forintot, mi pedig most megmutatjuk hogyan tegye.

1. Vásároljon jó minőségű darabokat

Lehet az elején nagy befektetésnek fog tűnni, de ez mind megtérül. A magasabb árért magasabb minőség jár, tehát a ruha tartósabb is. Ezentúl nem fog kelleni a kabátját, cipőjét, szoknyáját, ruháját, nadrágját minden szezonban cserélnie, elég lesz évente, vagy akár több évente újat venni belőlük.

2. A nagy kiárusítások

Az előnyös vásárlás alappillére a tervezés, illetve az időzítés. A szezonális kiárusítások alatt igazán remek darabokhoz juthat így hozzá, méghozzá rendkívül kedvező áron.

3. Kedvezménykuponok és kódok

Nagyszerű lehetőség a spórolásra a kupon oldal a Kuplio.hu, ahol megszámlálhatatlan mennyiségű kupon és kedvezmény áll rendelkezésére az Ön kedvenc webáruházaiba, és amiknek köszönhetően az egész évben kedvezményesen vásárolhat. Bizonyára nem hagyja hidegen a KütyüBazár kupon vagy az OTTO kupon, amelyeket nagyon megéri felhasználni bármilyen termék vásárlásánál.

4. A ruhák karbantartása

Azért, hogy ruhái tovább kibírják hibátlan minőségben, megfelelőmódon kell velük törődni. Védje meg ruháit, vigyázzon rájuk, tárolja őket megfelelő módon, és ügyeljen a mosásra és szárításra kellőképpen. A helyes mosásnak köszönhetően a ruhák nagyrésze sokkal tovább marad hibátlan állapotú, szinte, mint az új.

5. Impulzív vásárlás

Még azelőtt, hogy vásárlásra adná a fejét, gondolja át, hogy valóban szüksége van-e az adott darabra, és biztosan fogja-e hordani az új ruhát vagy épp cipőt. A hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás eredménye gyakran egy fölösleges ruhákkal megpakolt szekrény. Ezeket a darabokat gyakran nem vesszük fel egynél többször sajnos. Abban az esetben, ha szeretné az ilyen értelmetlen pénzköltést elkerülni, csak olyan darabokat vásároljon, amelyeket össze tud majd kombinálni a már meglévőkkel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.