8p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Fontos, hogy minél rövidebb idő alatt és minél jobb áron keljen el eladó ingatlana? Minél hamarabb szeretne kiadó lakásába bérlőt találni? A sikeres eladás kifejezetten fontos kelléke a jó lakáshirdetés, amihez fontos megtalálni azt a hirdetési portált, ami az igényeinket maximálisan kiszolgálja. Mutatjuk, hogyan hirdessen jól, hatékonyan az Ingatlantájoló.hu-n!

Mivel rengeteg múlhat azon, hogy milyen hirdetést adunk fel eladó/kiadó ingatlanunkról, ezért most összeszedtük a jó lakáshirdetés legfontosabb ismérveit, a képek készítésétől a szövegen át egészen a hirdetésfeladásig.

Képek, képek, képek!

Sokan sajnos elsiklanak felette, pedig messze a legfontosabbak a jó képek! A reménybeli vevőnk (vagy bérlőnk) a hirdetések közt böngészve akkor kattint igazán, ha egy jól kiválasztott képpel nyitunk.

A marketingesek jól tudják: egy erős, ütős kép sokkal hamarabb felkelti a figyelmet, mint maga a szöveg vagy bármilyen adat… Igen, még a jó árnál is fontosabb a jó kép! Például egy ilyen…

De ha nem épp egy luxuslakást hirdetünk, arról is készülhet szép kép, akár egy ilyen, ami csak egy kis részletet, egy hangulatot ragad meg:

Ezért lényeges, hogy a hirdetéshez mindig csatoljunk fotókat, lehetőleg minél többet, és képileg, esztétikailag átgondolt, megkomponált, jó minőségű fényképeket. Ez még az olcsóbb ingatlan-kategóriákban is egyre fontosabb ma már. Ám, ha egy magasabb árkategóriájú, exkluzív ingatlant hirdetünk, akkor végképp ne a hozzáértő fotós pár tízezer forintos díján akarjunk spórolni.

Tegyük fel, hogy egy teljesen hétköznapi ingatlant hirdetünk meg. Ekkor persze akár egy középkategóriás fényképezőgéppel vagy egy jobb kamerával rendelkező okostelefonnal mi magunk is készíthetünk jó minőségű fotókat.

De csak akkor, ha a következőkre mindenképpen odafigyelünk:

– Rakjunk rendet, és takarítsunk ki fotózás előtt. Ha nem értünk a fotózáshoz, kérjünk meg hobbifotós ismerőst, rokont, barátot a képek elkészítésére.

– Lehetőleg napsütéses időben fényképezzünk, de ne nappal szemben, és bármilyen ragyogó is az idő, kapcsoljuk fel a lámpákat és az úgynevezett derítéshez használjunk némi vakut, vagy legalább a telefon fényképezőjén a HDR funkciót, ami a sötét részeket világosabbá teszi.

– Minden helyiségről készítsünk legalább egy képet, de inkább többet, amiből majd válogathatunk.

– Ne a szobát kitakaró ajtókat, bútorokat, esetleg a padlót és más részleteket fényképezzünk, hanem lehetőleg komplett helyiséget fogjuk be, minél nagyobb látószöggel.

– Esetleg – kiegészítésként – a fontos helyiségek egy szép, harmonikus részletét is megörökíthetjük „bónuszként” – például egy szép kilincset, egy esztétikus konyhacsempét, egy szép dísztárgyat – olyasmit, ami kellemes hangulatot, otthonosságot sugároz.

– Mindenképp csatoljunk alaprajzot is, még akkor is, ha mi magunk rajzoljuk, és nem méretpontos, de legalább megmutatja a lakás elosztását.

A jó szöveg szintén lényeges, de csak akkor, ha a képek rendben vannak!

Egy jó kép ugyanis felhívja a figyelmet a hirdetésre a listaoldalon, de ha valaki már kattint is a hirdetésünkre, a jó szöveg legalább ennyire fontos szerepet játszik abban, hogy fenntartsa az érdeklődést eladó lakásunk iránt. Magyarán: telefonáljon és eljöjjön megnézni a portékát.

A jó hirdetésszöveg lényege, hogy legyen benne minden fontos információ, de ne tartalmazzon semmi feleslegeset. Azaz nem kell kisregényt írni arról, hogy például a nagymamánk ültette a kertbe a rózsákat, de írjunk bele minden lényeges információt, ami az alapadatokból nem derül ki. Például, hogy milyen szolgáltatások vannak a közelben, mikor milyen felújítás történt, stb.

Eladná, kiadná a lakását? Adja fel ingatlan hirdetését még ma az egyszerűen kezelhető és gyors, mobilról is könnyen, villám-sebességgel böngészhető Ingatlantájolón!

A hirdetés feladása – méghozzá pofonegyszerűen!

Ha eljutunk a meghirdetésig ne feledjük: lényeges, hogy gyorsan betöltődő, modern kinézetű, a piacon jól csengő nevű legyen a hirdetési portál. Például olyan, mint amilyen az Ingatlantájoló.

Az Ingatlantájolón ugyanis elképesztően egyszerűen feladhatjuk hirdetésünket egy gyors regisztrációt követően. Néhány lépésben olyan alap adatokat kell megadnunk, mint az ingatlan típusa, az ingatlan elhelyezkedésére vonatkozó adatok, az ingatlan mérete, állapota, fűtése.

Az Ingatlantájoló az egyik legnagyobb hazai ingatlanhirdetési portál, havonta több millióan (!) látogatják az adatlapokat, és amelyen jelenleg több mint 100 ezer (!) ingatlan hirdetése olvasható.

Most pedig megmutatjuk, hogy az Ingatlantájolón milyen egyszerű lépésekkel lehet feladni egy vadonatúj hirdetést:

1. Először, első lépésként csak három dolgot kell kiválasztani: eladó/kiadó; milyen az ingatlan: lakás-ház-telek, stb. Majd például a lakásoknál meg kell adni az építés anyagát, illetve módját: tégla, panel, stb.

2. Budapesten belül csak a kerületet és az utcanevet kell megadni, ám a kis négyzet bepipálásával kérhetjük, hogy jelenjen meg a házszám, ha nem kérjük, hagyjuk üresen.

Az ingatlan típusánál sokféle lehetőség közül választhatunk, a cím megadása után pedig a rendszer automatikusan elhelyezi eladó ingatlanunkat a térképen, ha úgy kérjük, akkor házszám nélkül, utca pontosan. Újdonság, hogy a hirdetés feladásakor azt is megadhatjuk, hány szintes az ingatlan akár családi ház, akár lakás esetén.

3. A leírás lehet egészen rövid, pár szavas; vagy akár 2000 karakter hosszú is.

4. Az alapadatok után írhatjuk be tehát a hirdetés szövegét, majd következik az ár megadása, millió forintban.

5. Végül következik a képek feltöltése.

Természetesen a képek feltöltése után lehetőségünk van a képeket elforgatni, és bejelölni, melyik képet szeretnénk kezdőképnek.

A kezdőkép kijelölése különösen fontos, hiszen aki keres, annak a találati listaoldalon csak ez a kép jelenik majd meg, ez alapján fognak kattintani az érdeklődők.

Ezért – ahogy szó volt róla – kezdőképnek a lehető legjobban sikerült fotót válasszuk. Lehetőleg egy olyan képet, ami nem fürdőszobát, mellékhelyiséget, gardróbot vagy éppen a garázst ábrázolja, hanem egy olyat, amin a nappali, a konyha vagy a teljes ház látható szemből.

(Megjegyzés: a képek bármikor feltölthetők. Bizonyos településeken ingyenesen megjelennek, más településeken csak azután lesznek láthatók az érdeklődők számára, ha vásároltunk kiemelési csomagot a fotók megjelenítéséhez.)

A képek feltöltése után, a mentés gombra kattintva a hirdetésünk egyből megjelenik az Ingatlantájoló oldalán, és ha kiválasztottuk az igényeinknek megfelelő kiemelési csomagot, megjelennek a képek is.

Most jöjjön egy kis összefoglaló arról, milyen alapszolgáltatásokat nyújt az Ingatlantájoló.hu portál azon látogatók számára, akik magánszemélyként szeretnék értékesíteni ingatlanukat, és elmondjuk azt is, milyen extra szolgáltatásokat lehet még igénybe venni:

  • Mint láttuk: gyorsan és egyszerűen fel lehet adni a hirdetést. Egy ingyenes hirdetést 1 percen belül fel lehet adni, amely egyértelműen a leggyorsabb oldalak közt vagyunk.
  • A hirdetéseket mobilon is tudja kezelni.
  • Nálunk olyan további opcionális szolgáltatások közül is választhat, amelyeket senki más nem tud adni:

1. Önálló cikk az Otthontérkép Magazinban, mely partneroldalainkon is megjelenik

Önálló, eladás-ösztönző cikket írunk az ingatlanáról, amely az Otthontérkép Magazinban, és partneroldalainkon, azaz a Napi.hu-n, a Femina.hu-n, a Totalcar.hu-n, az Mfor.hu-n és a Privatbankar.hu-n is megjelenik.

Szerkesztőségi csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és elkészítünk a hirdetéshez egy teljesen testreszabott, önálló, figyelemfelhívó cikket.

2. Banner-jellegű ajánló widget

Partneroldalainkon ezen felül az Ingatlantájoló ajánló widgetébe is kitesszük hirdetésed, így akár több százezer embert is elérhetsz.

3. Facebook kiemelés, hirdetés

A hirdetését megosztjuk az Otthontérkép Facebook oldalán, amelyet több mint 28 ezer ember követ, majd egy hétre célzott Facebook hirdetésben kiemeljük lokáció és érdeklődési körök alapján, így garantálva, hogy ingatlanod eljusson legalább további 5 ezer érdeklődőhöz.

4. Ingyenesen is hirdethet

Nálunk továbbra is lehet ingyenesen hirdetni bármely lokációban.

5. Helyszíntől, értéktől is függ a plusz szolgáltatások ára

Fizetős szolgáltatásainkat pedig az ingatlan típusától, árától, elhelyezkedésétől függően ajánljuk, hogy a lehető leghatékonyabb eszközöket adjuk a kezébe ingatlanja gyors értékesítéshez, bérbeadásához.

Eladnád lakásod? Add fel ingatlan hirdetésed még ma a megújult, megszépült és a magyar piacon leggyorsabb, mobilról is könnyen, villám-sebességgel böngészhető Ingatlantájolón!

A cikkben említett Ingatlantajolo.hu oldalt a Mapsolutions Zrt. üzemelteti.

(x)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!