2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az átlagosnál 15-20 százalékkal több lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz a keddi felhőszakadások pusztítása után. 

Heves zivatarok, felhőszakadások sújtották az ország több részét kedden, a viharok sok lakóingatlanban tettek kárt. A K&H közölte: az esőzés és a villámárvizek miatt egy átlagos naphoz képest 15 - 20 százalékkal több kárbejelentés érkezett, a kárbejelentések száma a hét végéig elérte a 170 darabot.
 
Elsősorban a Duna vonalában, Budapest és Baja között lévő településeken található ingatlanokban okozott kárt a keddi vihar. Jellemzően a talajvíz szintjén felgyülemlett víz öntötte el az ingatlanokat. A károk felmérése és kifizetése folyamatban van.
 

Egyre gyakoribbak a pusztító viharok. Fotó: MTI/Komka Péter
Egyre gyakoribbak a pusztító viharok. Fotó: MTI/Komka Péter

A pénzintézet szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy a károsultaknak érdemes körültekintően és a lehető leggyorsabban dokumentálniuk, egyúttal bejelenteniük a károkat. Ezt már a K&H mobilbanki applikáción keresztül is megtehetik, így jelentősen felgyorsítható az ügyintézési folyamat. A jóváhagyott kártérítést a K&H azonnali átutalással kifizeti a károsultaknak.
 
A K&H közölte azt is, hogy a múlt évben a lakásbiztosításokhoz kapcsolódó kártérítések összege átlagosan 76 ezer forint volt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!