<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Péntektől az olcsó kutakon is plafonra kerül a benzinár - rögzítés nélkül már egy literre selenne elég egy ötszázas.

A 95-ös benzin ára tovább emelkedik pénteken - jelentette a holtankoljak.hu. A beszerzési ár bruttó 2 forinttal emelkedik, ami azt jelenti, hogy már a legolcsóbb kutakon is közelít a 480 forintos hatósági árhoz a kiskereskedelmi ár - írja a portál. A gázolaj ára a héten már nem változik. 

Ez azt jelenti, hogy lassan tényleg teljesen egységes lesz az árazás a hazai kutakon - a hatósági árnál drágább nem lehet, olcsóbb pedig már a diszkont kutakon sem tud lenni az üzemanyag.

A kormány 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát - mostantól a minimumár is ez lesz... Fotó: MTI/Koszticsák SzilárdA kormány 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát - mostantól a minimumár is ez lesz... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A legutóbbi helyzetjelentéskor azt is közzétették, hogy ha nem lennének hatósági árak, akkor az elmúlt időszak árváltozásait figyelembe véve hogyan alakulnának az árak - a mostani változást is hozzáadva eszerint a benzin átlagára 504, a gázolaj átlagára 517 forint lenne. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.