<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Így még azoknak is befuthat az adóvisszatérítés a választások előtt, akik csak az szja-bevallásban veszik azt igénybe.

Azok a családok, amelyek az adóbevallásukban veszik igénybe az adóvisszatérítést, az eredeti határidőnél korábban kaphatják kézhez az összeget - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltett videóüzenetében szerdán. Az adóbevallások beérkezését követően a 30 napos utalási idő helyett két héten belül visszautalják a családoknak a tavaly befizetett személyi jövedelemadót - tájékoztatott.

A fentiek elsősorban az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és azokat érintik, akik elmulasztották határidőben leadni a nyilatkozatukat.

A gyermeket nevelő szülők már több mint 610 milliárd forintot kaptak kézhez a családi adóvisszatérítéssel - ismertette Varga Mihály. Hozzátette: azzal számolnak, hogy az adóbevallásokban érvényesített visszatérítéssel ez az összeg több tízmilliárd forinttal emelkedhet.

Így még pont megérkezhet a választások előtt a pénz

A két hetes határidő nem véletlen: az szja-tervezeteket március 15-ig teszi közzé az eSZJA oldalon az adóhatóság. Aki gyorsan áttekinti, szükség esetén kiegészíti majd elfogadja a tervezetet, az így még éppen az április 3-án esedékes országgyűlési választások előtt hozzájuthat a visszatérítéshez.