3p

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltói kommentjeiből szemezgetünk.

Vajon ellensúlyozza-e az elmúlt időszak kiemelkedően magas inflációs hatását az általános béremelkedés? A kormányzati propaganda folyamatosan azt harsogja: átlag felett emelkedtek a bérek. Hétről-hétre mi is megkérdezzük az embereket, ezúttal a témánk a magyar fizetések alakulása volt. Ezen a héten ez a videó volt a legtöbb véleményt kiváltó tartalmunk:

Nyilvánvalóan a mintánk, a megkérdezett emberek véleménye nem reprezentatív a teljes magyar társadalomra nézve - budapesti járókelőket kérdeztünk meg, azokat, akik hajlandók voltak kamera és mikrofon előtt is vállalni a véleményüket. 

No de mit szóltak ehhez a riporthoz az olvasóink?

László ezt gondolja:

Mert a dolgozók nem mernek kínálni önmagukért. Ha valaki megteszi helyettük, nem állnak mellé.

Elek ezt tapasztalta:

A mi munkáltatónk se adott béremelést az idén. Azt mondta, ő nem tehet arról, hogy emelik a benzinárat és ennyi az infláció. Kérjük Orbántól.

Ferenc meglátása:

Mindenesetre a KSH hónapról hónapra emelkedő átlagkereseteket számol, pedig jó esetben évente egyszer, általában év elején emelnek, ha emelnek a cégek vagy az állam.

László:

Ez az ország teljesen élhetetlen. Vidéken már nem kell kapálni, állatokat tartani. Mindenki ráér egyik boltból a másikba menni. Egész nap hatalmas a gépjárműforgalom. Sok ember a városban a kutyával sétálgat, mert olyan rossz élet van.

Zsuzsa szerint:

A vállalkozó is úgy tesz, mintha ő tenne szívességet fizetésemeléskor. Pedig az év végi hasznot a "dolgozói hozták neki össze". Nyilván ehhez szerződés kell, hogy ő is munkát tudjon adni. De párszáz forint emelést ha kap valaki, az akkora érvágás neki? Az is igaz, hogy a kormány okolható sok mindenért. De ne hárítson már mindenki mindent a melósra. Mikor a vállalkozó szerződést köt egy  nagyobb munkára, akkor számol plusz felmerülő költségekkel is.

Zsuzsanna:

Az Orbán-kormány miatt nyomorognak családok, nyugdíjasok és dolgozók, számukra béremelést nem adnak!!! Kell ez a kormány, aki a magyar népet elszegényíti, megélhetési gondjaik vannak? Soha többé Fideszt, takarodjanak ki a parlamentből és a politikai életből!!! Bárki jobb náluk!!

Olli véleménye:

Mert nincsenek szakszervezetek. Kormányhatározattal kéne kötelezni, hogy legyenek üzemi tanácsok, akik a dolgozói érdekeket képviselik.

József:

Most kapsz 10-15 százalékot és kapsz 50-60 százalék inflációt!

Péter szerint:

A Fidesz direkt csinálja, nehogy a dolgozó emberek jó kedvvel menjenek dolgozni! Annyit keressenek, hogy éhen ne haljanak, de nekik kitermeljék a pénzt! Ez a kizsákmányolás ispán módra!

Michael:

Azt kellene, mint most a németek, hollandok. Hiába állta útjukat a traktoroknak a rendőrkordon, úgy áthajtottak rajta, hogy nem sok maradt belőlük. Magyarországon mobiltelefon-fényekkel tiltakoztak, majd volt zene, egy két idétlen szónok. Ez siralmas, a hatalom röhögött egy nagyot. Nem lesz itt semmi, gyáva nép, várja, hogy változás lesz. Nem lesz, sőt egyre rosszabb!

Mondja el véleményét, írjon olvasói levelet az [email protected] e-mail-címre vagy kommenteljen bátran az Mfor és a Privátbankár Facebook oldalán!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!