2p

Sikerül kinyírnia a hatalomnak a Tisza Pártot is, vagy dagad majd tovább, mint a hólabda? Meddig dőlhet a dominó, ami idén februárban elindult? És milyen következményei lesznek annak, ha az EP-választáson tényleg robban a bomba? Erről is beszélt a Klasszis Média szubjektív műsorában, az Ez Viszont Privátban Bózsó Péter, Litván Dániel és Wéber Balázs.

Megmozdult a föld a magyar belpolitikában: a Fidesz mélyponton van, a régi ellenzék nem képes megújulni, miközben Magyar Péter alig néhány hónapos pártja már a szavazók negyedét maga mögé állította közvéleménykutatások szerint. Országjárása megmutatta, hogy az ország minden részén jelentős tömegeket képes megmozgatni – hiába támadja egy időben a kormánypárt és az ellenzék.

A június 9-i EP-választás jelentősége szimbolikus, üzenetértéke viszont óriási – egyértelműen megerősítheti vagy éppen cáfolhatja a közvéleménykutatásokat. De mi lesz azután? Ha tényleg megroggyan a Fidesz és berobban a Tisza Párt, akkor tovább morzsolódhat a kormánypárt, a nemzetközi folyamatok pedig akár fel is erősíthetik a változás esélyét. Ehhez persze fajsúlyos személyekkel és még több tartalommal kellene feltölteni a trónkövetelő pártot.

Mindeközben az északi szomszédunknál történt drámai esemény, a Robert Fico elleni merénylet figyelmeztető jel lehet – a két táborra szakadásnak, a politikai ellenfél dehumanizálásának tragikus, senki által nem kívánt következményei lehetnek. További részletek a fenti videóban!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!