2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kegyelmi ügy, Magyar Péter berobbanása, a Fidesz gyengülése, élő vitaféle a köztévében – csak úgy sorjáznak a meglepetések a hazai belpolitikai életben. Egyre több a repedés az Orbán-rendszeren, és ha a változást akarók lendülete kitart június 9-ig, az rég nem látott kihívások elé állíthatja a hatalmat. Erről is beszélt a Klasszis Média szubjektív műsorában, az Ez Viszont Privátban Bózsó Péter, Gáspár András és Wéber Balázs.

A közmédia nagy részben a Tisza Párt nyomására volt kénytelen olyat tenni, amire az elmúlt 18 évben gyakorlatilag nem volt példa: élő választási műsort szervezett az összes párt részvételével. Ezt próbálták újabb Magyar Péter Elhárító Hadműveletté átalakítani, de a számítás nem jött be – a Tisza Párt vezére ezúttal visszafogott volt, a robotikus Deutsch Tamás pedig aligha győzte meg a nézőket.

A vitában a programokról kevés szó esett, egymás pocskondiázására viszont annál több energia ment el. A DK és a Momentum is ezerrel támadott – ezzel újabb híveket aligha szerzett magának. A kellemes meglepetés Róna Péter volt.  A Kutyapárt ellopta a show-t, és nem csak szórakoztatott, hanem görbe tükröt tartott mindenki elé.  A Fidesz által eltérített közmédia most végre egy kicsit azt tette, ami a dolga: tett egy kalandtúrát a valóság felé. Szégyen, hogy erre ennyi évet kellett várni.

A nagy kérdés persze, hogy mi lesz június 9-én. Hogy valami robbanni fog, az gyakorlatilag borítékolható. A rendszer ettől még nem fog összeomlani, de egyre több lesz a repedés a falon.

A műsorban, amelyet a fenti videóban tekinthetnek meg, beszélünk még arról is, hogy mi lesz a billegő ellenzéki pártokkal, miért kontraproduktív magyarpéterezés, valamint jöhet-e generációváltás a politikában. És kiderül az is, hogy szűzlányok márpedig nincsenek. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!