1p

A lényeg persze az, hogy újra győztünk Brüsszelben, kicsire nem kell adni.

Miután másfél hete a Magyarságkutató Intézet a magyar kultúra napján írta le hibásan a Himnusz első sorát a Facebook-oldalára kitett képen, most az Orbán Viktor képileg egyébként nagyon profin összerakott videós anyagait feliratozó stábtagnak van oka a pirulásra.

A miniszterelnök a videóban 0:46 másodpercnél beszél arról, hogy sikerült kitárgyalni egy mechanizmust, amely

"garantálja a pénzek észszerű felhasználását",

csakhogy a feliratban "ésszerű" szerepel. Persze, lehetne ez akár egyszerű elütés is, de mivel ezt a hibát sokan elkövetik, gyanús, hogy a felirat készítője, illetve a videót feltöltés előtt leellenőrző személy(ek) sem tudják e szó helyes írásmódját, amelyet egyébként 2015-ben változtatott meg az MTA.

Persze, a lényeg így is érthető, és a hiba is bőven megbocsátható, de talán nem túlzás állampolgárként belekötni egy ilyen apróságba, ha már láthatóan nagy odafigyeléssel - és sok-sok közpénzből - készülnek ezek a videók.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!