4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Jegyzet arról, hogy a Magyar Péter-jelenség is jól mutatja: van igény a NER és az ellenzék együttes szétverésére. Hogy ki veri szét, az viszont nem mindegy.

Ellentmondásos érzéseim vannak Magyar Péterrel kapcsolatban. Egyrészt saját bevallása szerint mindig Fidesz-szavazó volt. Tehát 2010-ben, 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben is a Fideszre szavazott. Legkésőbb 2018-ban, de inkább 2014-ben, már pontosan lehetett tudni, hogy Orbán Viktor és a NER szabadcsapatai milyen országot építenek itt. Röviden: egy felcsúti gázszerelőből az ország leggazdagabb embere lett. Loptak reggel, éjjel és este.

Másrészt szintén Magyar Péter saját bevallása szerint Varga Judit és ő az elmúlt években nem gazdagodtak meg, ahogy ő fogalmazott:

tisztességes színvonalon neveljük a gyerekeinket.

Hogy mostanában mi számít tisztességes színvonalnak Magyarországon, arról erősen megoszlanak a vélemények, de én inkább mégis gazdagnak mondanám Magyar Pétert, hiszen a Diákhitel Központ vezérigazgatójaként havi 3,5 milliót keresett, ezen felül még igazgatósági tagként is felvett havi 400 ezer forint tiszteletdíjat, 2019-ben a belvárosi lakásának kiadásából is volt 7,4 millió forint bevételük, valamint a XII. kerületi Kútvölgyben, Orbán Viktor budapesti otthonától pár percnyi autóútnyira vettek maguknak egy 270 négyzetméteres házat mintegy 200 millió forintból, döntően banki hitelből. Maradjunk annyiban, hogy ez nem tisztességes színvonal, hanem a budai milliomos NER-elit kényelmes élete.

Magyar Péter egyre népszerűbb.
Magyar Péter egyre népszerűbb.
Fotó: Fotó: Magyar Péter Facebook

De.

Amit február 10-e óta ír és mond, az nyilván tetszik. Aki a NER-t támadja, aki Orbán Viktor lemondását követeli, aki Rogán Antalt bűncselekményekkel vádolja, az nekem tetszik. A jelenségről eszembe jut az Ébredések című film, amelyben évtizedes kómából térnek magukhoz a betegek. Talán valami hasonló történik Magyar Péterrel is. Legújabb kijelentései szerint a kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Schadl-Völner-ügyről. Értesülései pedig Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől és Varga Judittól, a volt feleségétől származnak, aki akkor még igazságügyi miniszter volt az Orbán-kormányban. 

Rogán Antalnak közvetlenül is üzent:

a helyében indítanám a privat jet motorjait, és keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás

– fogalmazott.

Ez zene füleimnek. Első felindultságomban kézzel-lábbal szavaznék Magyar Péter új pártjára. Korábban azt is leírta: a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt. Az ügy lényege: Völner Pál államtitkár rendszeresen 2-5 millió kenőpénzt fogadott el Schadl Györgytől, Schadl pedig másoktól, különböző szívességekért cserébe. Magyar Péternek bizonyítékai vannak, amelyeket a napokban előbb az ügyészségnek, majd a nyilvánosságnak is bemutat. Ezzel élesítette a politikai atombombát, kérdés, mekkorát fog szólni.

Hát, ilyenkor szokták mondani, hogy kérek egy kávét, és kényelmesen hátradőlve figyelem az eseményeket. A NER-t már próbálta az ellenzék is szétverni, nem sikerült, próbálta Brüsszel is megfékezni, nem sikerült, kicsit próbálta Simicska Lajos is meghekkelni, nem sikerült. Hátha most a NER legbüdösebb mocsarából előmászó Magyar Péternek sikerül.

A március 15-i tömeg pedig azt jelzi: igény, az volna rá. Ez a tömeg már sok emberben bízott: Bajnai Gordonban, Juhász Péterben, Karácsony Gergelyben, a Momentumban, Márki-Zay Péterben. Bárkiben, akin jól áll az öltöny és szidja a rendszert. Mindig kellett egy új arc, egy új remény. Sokat elárul az eddigi ellenzékről is, hogy a NER legnagyobb kihívói is sorban a NER-en belülről érkeznek. Féltem ezt a tömeget, hogy ne kelljen megint csalódniuk.

Hogy a NER-t szét kell verni, az nem kérdés. Hogy ki veri szét, az nem mindegy, és hogy mi jön utána, az szintén nem. Az a kérdés, hogy Magyar Péter táborához ki csatlakozik. Ha csak az eddig is ellenzéki szavazók, akkor a NER uralkodik tovább. Orbán Viktor és rendszerének megbuktatáshoz az kell, hogy a Fidesz 2,5-3 milliós táborából legalább egymillió leszakadjon. Ha ehhez Magyar Péter is hozzásegíti az országot egy tisztességes jobboldali párttal, akkor: üdv a csapatban, Péter! Már csak egy tisztességes baloldali párt hiányzik. Akire én is szavazni tudnék. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!