4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A 2024-es év harmadik hónapjának közepét tapossuk, ám a hétről hétre közzétett nézettségi adatokban idén még nem történt változás: a TV2 hírműsora, a Tények 10. hete verhetetlen. Mi a titok? Megpróbáltuk kideríteni.

A cikkünk megjelenésekor legfrissebb, 10. heti nézettségi adatokban is megírtuk, hogy a legtöbb magyar tévénézőt a Tények hozta lázba, a 4 évesnél idősebbek közül 769 ezren ültek a képernyők előtt március 7-én, így a hírműsor aktuális esti kiadása könnyedén győzött.

Ha összességében a 2024-ben nyertes Tények adásokat nézzük, a toplista a következőképpen alakul:  

 1. január 3. – 858 ezer néző
 2. január 8. – 820 ezer néző
 3. január 23. – 804 ezer néző
 4. január 29. – 790 ezer néző
 5. február 5. – 787 ezer néző
 6. január 19. – 786 ezer néző
 7. február 23. – 778 ezer néző
 8. február 16. – 769 ezer néző
 9. március 7. – 769 ezer néző
 10. február 29. – 727 ezer néző

Mik a kedvenc témák?

A TV2 Play-en elérhető összefoglalók alapján az rögtön egyértelművé vált, hogy a baleset-katasztrófa kulcseleme a Tények adásainak. Az idei év eddigi legnézettebb tévéműsorának január 3-án például egy szilveszteri késelés, a diósjenői gyermekgyilkos mentegetőzése, valamint egy tavaly szilveszteri miskolci lakástűz ügyében történt felmentés adta a fő témákat. Az a kiemelt sztorik közé már nem került be, azonban szintén kulcseleme volt a hírműsornak, miszerint „Karácsony Gergely megfúrta az együttműködést”.

Cikkünk írásához megnéztük az idei év legjobb számait hozó Tények adásait, így vettünk észre néhány tendenciát, amelyeket grafikonunkon is megmutatunk:

A hírszerkesztők által abszolút legérdekesebbnek és fontosabbnak ítélt anyagok közé például minden adásban befértek olyan hírek, mint a drogkereskedelem vagy garázdaság, valamint a magyar utakon történt balesetekről is kivétel nélkül beszámolt a TV2. Kiemelkedően fontosnak érezték a színes híreket is, így például március 7-én a csatorna riportot közölt az egészséges táplálkozás fontosságáról.

Gyilkosság és tűzesetekről szóló, olyan szavakkal tűzdelt beszámolókról, mint a „drámai, brutális, kegyetlen” csak egy-egy adásban maradtunk le, ez azonban minden bizonnyal nem azon múlt, hogy a készítők nem érezték volna ezeket az adott napokon, hanem valószínűleg éppen nem történt ilyesmi.

2024-ben még nem győzték le a Tényeket. Vajon miért?
2024-ben még nem győzték le a Tényeket. Vajon miért?
Fotó: TV2 Sajtószoba

Karácsony Gergely a kedvenc

Az talán olvasóink számára sem újdonság, hogy a csatornát nem lehet kormányellenességgel vádolni, így az év első tíz hetének legjobb nézettséget hozó Tények adásaiban nem hangzott el olyan téma, amely miatt Orbán Viktoréknak aggódnia kellett volna. Nem úgy Karácsony Gergelynek.

A vizsgált részek közül nyolcban boncolgattak valamilyen, az ellenzék számára feltehetőleg kellemetlen ügyet, ezek közül öt a főpolgármesterhez kapcsolódott, a már említett „megfúrt együttműködés” mellett elpártoló szövetségesekről és a Lánchíd-ügyről is hosszasan beszámolt a TV2.

Megvan a titok – így kell csúcsnézettségű híradót csinálni?

Több mint 9 órányi Tények megnézése után viszonylagos bizonyossággal kijelenthetjük, hogy megfejtettük a csatorna titkát – megvan a recept, amelynek köszönhetően a nézettségi adatokról szóló heti összefoglalónkban folyton a teljes lakosság körében elért győzelmüket hirdethetjük ki.

Esti Tények – a tökéletes recept:

 • 2-3 baleseti hír
 • legalább 1 gyilkossági hír
 • legalább 1 tűzeset
 • 2-3 bűncselekmény
 • Karácsony Gergely, vagy valamilyen budapesti ügy
 • 2-3 színes hír

Ha mindezt követi, garantált a 700-800 ezres nézettség, ráadásul milyen kellemes, hogy az egyéb Magyarországon történő eseményekkel, botrányokkal, kellemetlen gazdasági adatokkal, forintárfolyammal, háborús hírekkel nem kell törődni. 

A kérdés persze adott, hogy a szenzációs hírekben szintén bővelkedő RTL Híradónak miért nem jött össze hasonló sorozat? A válasz adottnak tűnik...

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!