<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

-

Aktuális heti videónkban a friss bejelentésre reagálunk, mely szerint a kormány február elsejéig kitolta a járványügyi korlátozások hatályát, vagyis még legalább három hétig haza kell érnünk este nyolcra, miután legkésőbb hét óráig elvégeztük a bevásárlást. Ebből már mindenkinek elege van, azonban van egy olyan megérzésünk, hogy abból a három hétből több is lesz, mire végleg leszámolhatunk a diktatúrákat idéző kényszerű szigorral.

Munkatársunk, Baka F. Zoltán a videóban arról is beszél, hogy az egészségügyivel kombinált gazdasági válság hatalmas lehetőséget biztosít egy szűk csoportnak. Azokról van szó, akik az elmúlt években - egy évtizedben - elegendő tőkét tudtak összeszedni, most tehát bőségesen van pénzük arra, hogy felvásárolják a meggyengült vállalkozásokat. Ilyenre leginkább a vendéglátásban, idegenforgalomban van, illetve lesz példa a közeljövőben, e szektort érintette a legérzékenyebben a válság. Közérthetőbben: a NER-kovagok ugrásra készen várják, hogy lecsaphassanak a menőbb éttermekre, hotelekre.