2p

Mindössze három járatig élt a Budapestet Taskenttel összekötő közvetlen repülőjárat, holott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt ígérte, szeptembertől heti kétszer, januártól pedig heti háromszor vehető igénybe ez a szolgáltatás.

Két héttel és három repüléssel indulása után már meg is szűnt a Qanot Sharq Budapestet Taskenttel összekötő repülőjárata – számol be a Spabook. Kifejtik, a Flightradar adatbázisában még szerepel a vasárnapi, szeptember 10-i járat 12:30-as indulással, de

a Budapest Airport hivatalos oldalán már nem lehet megtalálni, és a repülőtér telefonos ügyfélszolgálata a portálnak megerősítette, hogy nem csak a mai járatot törölték, hanem a Qanot Sharq Budapes Taskent útvonala szűnt meg, kikerült a menetrendből.

A Spabook hozzáteszi, az augusztus 20-i, 27-i, illetve szeptember 3-i járatok egyébként pontosak voltak, az Airbus A321-es típusú repülőgépek minden alkalommal 15 perc körüli késéssel szálltak fel és 5 óra 15 perc repülés után landoltak Taskentben.

Az eset azért furcsa, mert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán augusztus 19-én nagy dérrel-dúrral jelentette be a kezdetben heti egy, szeptembertől heti kettő, januártól pedig heti három járatot a magyar és az üzbég főváros között.

A Spabook megjegyzi, a WizzAir decembertől fogja üzemeltetni üzbegisztáni közvetlen járatát, igaz, azok nem Taskentben, hanem Szamarkandban landolnak majd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!