2p

A múlt heti Kékszalag tókerülő vitorlásverseny, a szomszédos településen tartott Paloznaki Jazzpiknik, a Füredi Borhetek – ezek azok az események, amelyek tuti befutók, azaz biztosan megtelnek a balatonfüredi szállodák és a többi szálláshely e programok idején. De hogy áll idén a főszezon többi időszaka? Erről beszélgetünk Forsthoffer Ágnessel, aki az MSZÉSZ Balatoni régióját vezeti, és saját tulajdonú szállodájának is igazgatója a tó északi partjának fővárosaként emlegetett Balatonfüreden.

A Balaton északi partján, most, főszezon idején, akár egy éjszakára is foglalható szállodai szoba. Ami azért is erősen meglepő, mert rendszerint ügyelnek arra a szálláshely tulajdonosok, üzemeltetők, hogy a számukra nyereségesnek éppen nem nevezhető egy éjszaka időtartamra ne lehessen szobát foglalni.

Most azonban sutba dobták a hotelesek ezt az íratlan szabályt. De ez a legkisebb nehézség, ennél jóval több gondjuk akad a szállodásoknak az idei nyár alkalmával, ami – és ez már most megállapítható -, korántsem lesz olyan dübörgő, amilyen a Covid alatt volt, vagy előtte, a 2019-et csúcsévnek nevezett esztendő idején.

És hiába a minimális áremelés tavalyihoz képest – még ezt sem bírja el a piac, vallja Forsthoffer Ágnes, aki maga is szállodatulajdonos Balatonfüreden, egyben a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) Balatoni régióját is vezeti. Naponta nézi az NTAK számait, amiből fehéren-feketén az is kiderül, ezen a héten Füreden a négycsillagos házak töltöttsége eddig nem haladja meg a 40 százalékot sem.

A teljes cikk laptársunk, a turizmusonline.hu portálon olvasható.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!