2019. március 28. 09:13
MTI

A kínai óriásvállalat szerint ez javarészt annak köszönhető, hogy meg kellett fizetniük az USA 1,4 milliárd dolláros bírságát, amit az Irán és Észak-Korea ellen elrendelt szankciók be nem tartásáért vetettek ki rájuk.

A ZTE kínai telekommunikációs vállalat 6,98 milliárd jüan (1 milliárd dollár) veszteséggel zárta a tavalyi évet. A ZTE ezt elsősorban azzal az 1,4 milliárd dollár bírság kifizetésével indokolta, amit az Egyesült Államok vetett ki a kínai cégre.

A washingtoni kereskedelmi minisztérium 2018 áprilisában hét évre megtiltotta az amerikai cégeknek alkatrészek beszállítását a kínai vállalatnak, büntetésül azért, mert a ZTE nem tartotta be az Irán és Észak-Korea ellen elrendelt szankciókat. A ZTE-nek ezt követően a Qualcomm és az Intel processzorainak hiányában részben le kellett állítania termelését. 

A második legnagyobb kínai mobiltávközlési konszern évente mintegy 1,8 milliárd dollár értékben vásárol alkatrészeket és szoftvereket amerikai vállalatoktól. A ZTE készülékei és berendezései mintegy egyharmados amerikai alkatrészaránnyal készülnek. Tavaly júniusban egyezség született a kínai céggel, az amerikai hatóságok pedig feloldották a tilalmat.

A ZTE részvénye kéthavi felfüggesztés után mintegy 60 százalékot veszített árfolyamából, ez több mint 11 milliárd dollárral csökkentette piaci tőkeértékét.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!