4p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha azt gondolná, hogy 14 nappal a vizes világbajnokság kezdete előtt már minden szükséges dolog megvan a sikeres lebonyolításhoz, akkor ki kell ábrándítanunk.

Már csak 14 nap van hátra a vizes világbajnokság kezdetéig, melynek költségvetése az eredetileg beharangozott összegnek a sokszorosába került és már lassan 104 milliárd forintnyi közpénzt csatornáztunk bele. A költekezésnek azonban még mindig nincs vége, hiszen a közbeszerzési hatóság oldalán rábukkantunk egy újabb dokumentumcsomagra, amit június 29-én küldött el a szervezőcég, a Bp2017 Kft. a hatóságnak. A papírok alapján július 4-ig várják azon cégeket, akik közül valakivel szerződést köthetnek "eszközök és alkalmazások, -valamint üzemeltetési és támogatási szolgáltatások beszerzése a vizes VB szervezői, akkreditáltjai és önkéntesei részére" tárgyban.

A viszonylag homályos megfogalmazás viszonylag egyszerű dolgot takar: a vizes vb-n résztvevő szervezőket, akkreditáltakat és önkéntéseket el kell látni mindenféle kütyüvel a sikeres és zökkenőmentes lebonyolítás érdekében. A műszaki leírás alapján sok más dolog mellett beszerzésre kerül:

  • 1041 okostelefon, ebből 143-at a FINA-küldöttség részére osztanak ki, a többi az akkreditáltak munkáját segíti,
  • 650 laptopot, notebookot is vesznek, amiből 491 kerül az akkreditáltakhoz, a többi a FINA-küldöttség tagjaihoz,
  • vesznek még 162 MS Office szoftvercsomagot,
  • 259 vezetékmentes egeret és billentyűzetet,
  • 247 pen drive-ot,
  • 920 darab por- és ütésálló tokot és képernyővédő fóliát,
  • 33 laminálógépet,
  • 177 tabletet is beszereznek marketing, prezentációs és vendégirányítási feladatokra,
  • 261 nyomtató is kell,
  • valamint 311 darab tévékészülék a sok monitor és projektor mellé.

Persze a szükséges hosszabbítókat, állványokat, nyomtatópapírokat, kábeleket is ezen eljárás keretén belül kívánja megvenni a Bp2017.

A fő helyszín (Fotó: MTI)

Hogy mindez mennyibe kerülhet, arra legkorábban majd csak az ajánlatok bontása után derülhet fény, viszont az eszközök mellé különféle alkalmazásokat is meg kell még venni.

A dokumentum szerint a "megrendelő a FINA rendezvények informatikai és telekommunikációs szolgáltatásai kapcsán felmerülő kérdések kezelésére hibajegy kezelő alkalmazás létrehozását kívánja meg". Mellette egy önkéntes irányító webportál kialakítására és egy, a logisztikai támogatást biztosító szoftverre is szükség lesz. Előbbi az önkéntesek munkavégzésének koordinálásában lesz a szervezők segítségére, a logisztikai támogatást biztosító szoftver pedig a több ezer akkreditáltat szállító gépjármű mozgatásának megfelelő koordinációjáért felel majd.

"Az ezt támogató alkalmazásnak képesnek kell lennie arra, hogy a rendező szervezet összes személyszállítási tevékenységet végző eszközét és emberi erőforrását, mozgásukat, beosztásukat nyilvántartsa, illetve az alkalmazáson keresztül a készenlétben lévő sofőrök számára mobilkommunikációs eszközökön keresztül utasításokat adjon a következő szállításról, beosztásról" - olvasható a műszaki leírásban.

És, ha mindez még nem lenne elég, akkor a nyertes ajánlattevő feladata lesz a call center szolgáltatás kiépítése és üzemeltetése is, mellyel kapcsolatban a kétnyelvű operáció alapkövetelmény lesz. A zökkenőmentes lebonyolításhoz szükség lesz HelpDesk szolgáltatásra is, sőt a nyertes ajánlattevőnek még a vizes vb kezdete előtt az üzemeltetési oktatásokat is le kell bonyolítani. Ennek során meg kell tanítani a "HelpDesk incidens kezelő eszköz VVB-re kifejlesztett verziójának" használatát, az IT infrastruktúra, nyomtatási rendszereket kezelését és "ügyfélszolgálati traininget" is tartani kell.

Mindezzel kapcsolatban csak annyi a kérdésünk: ha július 4-ig várják az ajánlatokat, a vizes VB pedig 14-én kezdődik, akkor hogy fog mindez 10 napba beleférni?

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!